Zdrowie (1066 Wątki)
Naczynka na powiece
Data utworzenia : 2018-08-06 11:47 | Ostatni komentarz 2018-08-17 10:23
Moja mała (3miesiace) ma popekane naczynka na oku. Jak placze lub sie denerwuje to robia sie bardziej widoczne. Internista mowila ze to samo zejdzie, choc poprawy nie widze. Kiedy udac sie do lekarza na ponowna wizyte i czy moge to czyms smarowac?
Sortowanie:
2018-08-17 10:23
Moja starsza córka też miała i zniknęły same, nic nie robiłam, niczym nie smarowałam. W sumie to nawet nie wiem, kiedy one zniknęły i już. Młodsza również ma na powiece, także spokojnie czekamy aż znikną :)
Konto usunięte
2018-08-10 03:27
Naczyniaki niczym nie smarujemy, nie opalamy. Podobno same znikają, choć córka koleżanki ma go już cztery lata -jest jedynie ciut jaśniejszy
Konto usunięte
2018-08-08 11:13
Moja Córci ma kilka popękanych naczynek na policzkach. Również zastanawiam się czy to zejdzie, a zawsze zapomne zapytać pediatre. Teraz jak pójdziemy na kolejne szczepienie to mam nadzieję, że mi to nie umknie. Ale wracając do tematu, Córka również miała takie naczynka na lewej powiece, zaraz po porodzie, ale samoistnie zniknęły po tygodniu.
2018-08-07 17:36
Smarować to jedynie po konsultacji z lekarzem ;) twoje dziecko jest zbyt małe żebyś mogła stosować coś na własną rękę . Poza tym jest to delikatne miejsce i ja bym nie ryzykowała.
2018-08-07 15:01
Moja córka też je miała. I ślad pomiędzy brwiami taki czerwony. Teraz ma 15 msc i już ich tak bardzo nie widać, właśnie jak się zdenerwuje, płacze albo coś to są widoczne. Także uwierz, to znika, ale potrzeba na to trochę czasu. Nie smaruj tego niczym bo jak się dostanie do oka to co zrobisz?. To są popękane naczynka przez poród, one powinny się zregenerować po czasie, chociaż zdarza się i tak, że one nie zawsze znikają tylko jedynie "bledna". To co córka ma między brwiami to tak zwany naczyniak i mówili że zniknie, ale w naszym przypadku on tylko zrobił się bledszy, ale dalej jest. A jak córka płacze to jest bardzo widoczny.
Konto usunięte