Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

Zapalenie gardła.

Data utworzenia : 2013-08-02 00:47 | Ostatni komentarz 2021-01-29 20:35

K.Filarowska

9844 Odsłony
12 Komentarze

Mój mały Andrzejek od poniedziałku na antybiotyku. A ja załamana. Na początku kasłał, myślałam, że może za duszno, zbyt suche powietrze. Poszłam do lekarza dopiero po dwóch dniach. Pani doktor stwierdziła zapalenie gardła i powiedziała, że jest spowodowane ciągłymi, potwornymi upałami. Założyłam ten wątek, może komuś pomoże, poza antybiotykami zaczęłam podawać do picia młodemu rumianek i siemię lniane, widzę poprawę. Może któraś z mam ma jeszcze jakieś pomysły czy sposoby, w jakie mogłabym ulżyć i pomóc mojemu promyczkowi? Z góry dziękuję i pozdrawiam

2013-08-02 16:39

Póki co daję mu antybiotyk zgodnie z zaleceniami lekarza i staram się to załagodzić dając mu do picia rumianek czy siemię lniane. On ma dopiero 10 miesięcy, bałabym się podać mu tantum verde. Jakieś takie bardziej domowe sposoby?

2013-08-02 12:14

U nas Tantum Verde nigdy się nie sprawdził. Za to syrop elofen na kaszel i na gardło zawsze.Tylko on jest na receptę.

2013-08-02 12:03

Przy zapaleniu gardła u małego dziecka, któremu nie możemy jeszcze podać pastylki do ssania: -Hascosept w płynie - o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbólowym. Stosowany miejscowo działa znieczulająco i odkażająco. Ja tylko ten lek używam przy mocnym bólu gardła. -Tantum Verde spray też bardzo skuteczny lek. -Tonimer Gola płyn na bazie czerwonych alg i polisacharydów pochodzenia naturalnego przeznaczony do nawilżania błon śluzowych jamy ustnej i gardła. Działa łagodząco i odświeżająco. Wspomaga odnowę nabłonka błon śluzowych. Dla starszego dziecka pastylki Junior angin

2013-08-02 10:08

Nam przy problemach z gardłem pediatra zalecił stosowanie Tantum Verde. Teraz jak młody ząbkuje i ma kaszelek pryskam mu 1-2 razy dziennie 1-2 pryśnięcia. Dodatkowo dodam że Tantum Verde działa znieczulająco przy ząbkowaniu.