Zdrowie (1066 Wątki)
Niska temperatura u niemowlaka
Data utworzenia : 2018-07-16 22:00 | Ostatni komentarz 2018-07-19 09:38
Witam.Od czwartku moje dziecko 10 miesięcy zaczęło goraczkowac. Po podaniu nurofenu temperatura ładnie spadała A w nocy zaczęła się gorączka już do 39.3.Po naprzemiennym podawaniu ibuprofenu z parcetamolem jakoś udawało się zbić do około 37.6.W piątek pojechałam do lekarza Pani doktor po zbadaniu stwierdzila wirusowka-3 dniowka. Zabijać gorączkę i czekać na wysypke. W nocy temperatura urosła do 40 stopni.Nic nie pomagało na zabicie ani syropy ani okłady. Pojechaliśmy na pogotowie gdzie lekarz stwierdził-zapalenie gardła i migdały. Dał antybiotyk Ceclor.Po dwóch dniach podawania antybiotyku wyszła wysypka.Dzisiaj lekarz stwierdził że to wysypka po 3 dniowce obejrzał gardło i kazał kontynuować antybiotyk jeszcze przez dwa dni.Goraczki nie ma.W dzień temperatura normalna.Martwi mnie temperatura dziecka podczas snu.Wczoraj miał 35 stopni.Czy to normalne po tylu dniach gorączki?Czy organizm jest tak osłabiony?Jeszcze do tego ten antybiotyk.Na ta chwilę temperatura w pupie maleństwa wynosi 36 stopni.
Sortowanie:
2018-07-19 09:38
Aga, nie martw się brakiem apetytu, to normalne. Mój synek czasem nawet 1-2 tygodnie po chorobie miał kiepski apetyt.
Konto usunięte
2018-07-18 22:02
Aga cieszę się, że sytuacja się unormowała. O antybiotyku już nie myśl. Lekarz przepisał, Ty podałaś i nie zmienimy tego. Jeśli jeszcze nie podajesz probiotyki to zacznij. Pediatra pomoże Ci wybrać odpowiedni preparat Dobrze, że maluszek dużo śpi, regeneruje się i zbiera siły
2018-07-18 20:36
Maluszek dostał dzisiaj ostatnia dawkę antybiotyku.Temperatura dalej jest niska.Konsultowalam to z dwoma lekarzami i uspokoili mnie że to normalne.3 dni wysokiej gorączki i teraz jeszcze antybiotyk.Organizm jest osłabiony musi wszystko się unormowac. Jest cały czas spocony (zimny pot).Bardzo dużo teraz śpi. Po za tym jest bardzo wesoły,bawi się nie jest marudny.Mniej je.Nie ma takiego apetytu jak wcześniej. To mnie trochę martwi.I ciągle zadaje sobie pytanie czy ten antybiotyk napewno był potrzebny.Czy nie zaszkodzilam tym mojemu dziecku.Pediatra uspokaja mnie twierdzi że jeżeli lekarz na pogotowiu podjął taka decyzję to napewno był potrzebny.Ogladala w poniedziałek gardelko maluszka i mowila ze jest delikatnie zaczerwienione. A dzisiaj Jeszce jakiś kaszelek w ciągu dnia. I widzimy ząbek na górze idzie ale jeszcze się nie przebił.Pozdrawiam dziewczyny
2018-07-18 15:49
Również słyszałam że dziecko ma ciut niższa temperature niż dorosły. Ale pewnie Też ma to znaczenie że organizm jest osłabiony.
2018-07-18 09:13
Aga, jak się czuje maluch?
2018-07-17 20:43
Ale chyba małe dzieci mają niższą temperaturę od doroslych
Konto usunięte