Zdrowie (1066 Wątki)
Szczepienia maksymalna przerwa.
Data utworzenia : 2018-06-26 22:12 | Ostatni komentarz 2018-06-28 18:51
Witam serdecznie bardzo liczę na pomoc. Otóż mieszkam w Anglii , dziecko było szczepione w 10 tygodniu szczepionka 6w1 , na pneumokoki , na meningokoki i rotawirusy . Po upływie 4 tygodni powinno sie odbyć kolejne szczepienie na rotawirusy i 6 w 1 a po kolejnych czterech : 6w1 , pneumokoki i meningokoki . Minęło niecałe 3 miesiące od pierwszego szczepienia a mała drugiej dawki jeszcze nie dostała. Proszę mi napisać czy bez obaw możemy zaszczepić po tak długim czasie? Czy będzie to miało wpływ na skuteczność szczepionek i ewentualnych skutków ubocznych? Czy szczepienia na rotawirusy w ogóle ma sens? Zwlekaliśmy tak długo gdyż po pierwszym szczepieniu mała w ogóle bez kontaktu, spała prawie dwa dni, brak apetytu który trwał około miesiąca, gorączka i ciagle stekala jakby miała wzdecia...na dodatek mała ma problemy z napięciem mięśniowym , w trzecim miesiącu nie podnosiła główki na brzuchu i ogólnie jest słabsza gdyż urodziła sie w zielonych wodach i po urodzeniu dostawała antybiotyki .. liczę na pomoc bo ja już głupieje! A na służbę zdrowia angielska nie mam co liczyć. Oni nawet nie sprawdzają dziecka przed szczepieniem nie mówiąc o wizycie u pediatry którego moje prawie 5 miesięczne dziecko jeszcze nie widziało:(
Sortowanie: