Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Powiększone węzły chłonne u roczniaka

Data utworzenia : 2018-06-23 16:57 | Ostatni komentarz 2018-07-19 22:01

alicjas132

7909 Odsłony
25 Komentarze

Dziewczyny i Pani ekspert, Wczoraj zauważyłam u mojej rocznej córeczki powiększone węzły potyliczne - z tyłu główki. Nie są może jakoś bardzo powiększone, a le jednak można wyczuć takie "koraliki", z jednej strony jeden, z drugiej dwa mniejsze. Dziś dodatkowo powiększył jej się węzeł chłonny za jednym uszkiem. Córa nie ma żadnych objawów infekcji, zachowuje się całkiem normalnie, bawi, ma apetyt. Na szczęście są one miękkie i ruchome, ale i tak jestem przerażona. Do lekarza oczywiście z nią pójdę, n o ale to najwcześniej w poniedziałek, do tego czasu to się całkiem zestresuje. Czy któraś z Was miała może u dziecka podobna sytuacje? Czym to było spowodowane? Czy jest możliwość, że to od ząbków? B o właśnie Małej wychodzą czwórki - choć moim zdaniem to troche naciągane, szczególnie, z e córa lekko przechodzi ząbkowanie. Z góry dzięki za pomoc!

2018-07-19 22:01

Ewcia, jak tam u Was sytuacja? Byliście na szczepieniu? Moja córa była szczepiona priorixem przeciwko odrze, śwince i różyczce w poprzedni wtorek, czyli 9 dni temu, a dziś zauważyłam, że jeden z węzłów chłonnych za uchem jest większy niż był wcześniej. W sumie z tydzień jej nie sprawdzałam tych węzłów, więc nie wiem, od kiedy jest powiększony. Mam nadzieję, że to przez szczepienie... ale znowu sie stresuje :(.

2018-06-30 17:44

Alicjas ja swojej tez kontroluję, tylko że po tej gorączce co miała kilka dni temu nawet miałam wrazenie jakby się powiększył, dziś już ok, taki jak był cały czas...u nas ten minus że cały czas twardy, nie miękcieje nic... ;((( i to tak....

2018-06-28 13:02

Ewcia, pewnie, codziennie jej sprawdzam - są nadal powiększone :/. Nie chce zapeszac, ale te za uszami chyba są mniejsze. A wczoraj jeszce zauwazylam, że ostatnia dwójka się będzie przebijać, wiec zbliża się 5 zębów na raz. U Was tez pewnie ząbki skoro tak się wyżywa na smoczku. Siłę. Mummy, generalnie powiedział, z e nie ma powodu do niepokoju. Zerknij na poprzednie posty, tam dokładnie napisałam :).

2018-06-28 11:31

Co powiedział lekarz?

2018-06-27 22:41

Dzięki. Dziś już było bez gorączki ale smoczka to już tak gryzie po tej jednej stronie że o matko więc może faktycznie zęby no bo nic innego się nie rozwija tfu tfu....a u Was jak tam węzły? Kontrolujesz je?

2018-06-26 22:57

To trzymam kciuki, żeby to było tylko od zębów! Dużo zdrówka!

2018-06-26 22:43

Teraz z nim nie rozmawiałam, udam się dopiero w przyszłym tygodniu. Mała dziś dostała gorączki i muszę odczekać by sprawdzić czy to na żeby czy też na przeziębienie czy też od tego węzła i gardło może ponownie... zobaczymy jaka moc będzie

2018-06-26 16:56

A co Wasz pediatra mówił na ten temat?