Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Poduszka korygująca główke

Data utworzenia : 2018-06-14 20:07 | Ostatni komentarz 2018-06-28 22:04

Wiola123

1345 Odsłony
5 Komentarze

Drogie mamy nam problem. Zauważyłam u małej że jedna strona główki zrobiła się lekko płaska mała ma skończone 10 miesięcy mam zamiar kupić jej poduszkę korygująca tylko nie wiem jaka jest dobra. Mała mi nie śpi na plecach tylko na brzuchu i nie wiem czy mi pomoże taka poduszka. Jak któraś mama używa jakieś to była bym wdzięczna o poradę.

2018-06-28 22:04

Może najlepiej wybrać się do sklepu stacjonarnego z dzieckiem i poprosić o pomoc w doborze. Trudno tak na odległość coś doradzić.

2018-06-28 11:36

Z której firmy najlepiej wybrać?

2018-06-23 08:16

Myślę, że ciężko jest dobrać przez internet nie widząc dziecka dobrą poduszkę. Jedno co mogę Ci doradzić to układaj dziecko na stronie głowy przeciwnej do płaskiej części. Jest to trudne u dziecka 10 miesięcznego ponieważ ono samo zmienia ułożenie główki. Musisz dobrać taką poduszkę która ci to ułatwi.

2018-06-22 15:32

mój bratanek ma lekkie wgniecenie w główce, ale jemu pani doktor stwierdziła ze z czasem to samo się naprostuje, maja tylko pamiętać że spać raz na jednej stronie raz na drugiej, na wznak dużo i na brzuszku.... co do poduszki musisz przeanalizować Wasz cały dzień - ile malec leży i w jakiej pozycji.....momenty spania na brzuszku wykluczają używania te poduszki, ale tak jak pisze K.Filipek możesz używać do wózka albo za dnia gdy leży na wznak - możesz wówczas się z nim bawić obok by wyleżał na niej jak najdłużej..no i kontroluj czy się zmniejsza wgłębienie czy też pozostaje bez zmian, wówczas warto to skontrolować z lekarzem raz jeszcze

2018-06-19 21:27

Hej Wiola! Ja kupiłam synkowi poduszkę ortopedyczną R1 Good Head polskiej firmy Dariana. Kosztuje teraz 56 zł i naprawdę działa. Mój synek ma coraz to prostrzą główkę a też miał dość mocno uleżaną z jednej strony. Ale skoro Twoja córeczka śpi na brzuszku to powinno się samo naprostować. Najlepiej jak zainwestujesz w taką poduszkę to używaj jej zamiast każdej innej w ciągu dnia. My naszą używamy i do wózka i do łóżeczka. W ciągu dnia synek na niej leży, w nocy już nie bo zaczął spać tak pół na boku pół na brzuszku i nie wygodnie mu strasznie, no i zsuwa się w dół przez sen więc z niej i tak spada :)