Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Zaburzenia IS (Ingerencji Sensorycznej )

Data utworzenia : 2018-06-07 21:21 | Ostatni komentarz 2018-06-10 22:19

0202oliwcia

824 Odsłony
12 Komentarze

Kochane mamuśki czy znajdę tu którąś z was borykajacą sie u swojego malucha z zaburzeniami IS ?? Jak sobie z tym radzicie ? Fizjoterapeuta od IS ? Same w domu?? Jakies sprawdzone sposoby na tzw. Odczulanie dziecka ? Od nie dawna wiemy ze niestety i ten problem nas dotknął u Małgosi stwierdzono te zaburzenia zwłaszcza w obrebie raczek oraz buzi przez co możemy miec te problemy z jedzeniem i rozszerzaniem diety ..

2018-06-10 22:19

W naszym przypadku najprawdopodobniej po cesarce ale też nie ma pewności, zdarza się tak jak napisałyscie, cesarka, leżenie, leki. Ewa może mieć przez leki zaburzenia ale nie ma sensu się obwiniac i tak byś musiała je brać i tak. Moja koleżanka lykala codziennie w ciąży po/16 tabletek, nie było wyjścia, Inaczej mogłaby nie donosi i u niej jest tak samo, zaburzenia Si w wielu kierunkach. Dobrze ze przynajmniej mamy teraz internet wiemy jak pomóc, co kupić, jak ćwiczyć. Dobra terapia pomoże na pewno :)

2018-06-09 08:38

Co do odczulania, to może Małgosia wyrośnie z alergii? Czasami tak się zdarza. Siostra męża jako dziecko była odczulana i wszystko się udało ładnie, nie ma teraz alergii. Fajnie, że ćwiczycie też w domu, oby efekty były jak najszybciej. A wyrzucać sobie nie macie czego.

2018-06-08 21:14

Ja najpierw duphaston, potem luteina, euthyrox, mega dawki magnezu, nospa i tak dalej. Eh. W sumie leżeć trzeba było, wyjścia nie miałam. Leki też brać musiałyśmy. Ale matka jak to matka zawsze widzi winę w sobie ;)

2018-06-08 21:08

Tak jak najbardziej się nadają ja zamawiam na allegro jak przyjdą to podeśle foto -) nie wyrzucaj sobie kochana bo co to da ja mtak samo moge sobie wkręcać bo cała ciąża na clexane duphaston i acard

2018-06-08 19:50

Ja sobie często wyrzucam, że przez moje leżenie w ciąży ma problemy, a cyrki z jelitami przez złe odżywianie w ciąży :( Wyczaiłam na aliexpress fajne piłeczki do zabawy, nadają się chyba do ćwiczeń SI http://s.aliexpress.com/2UBj6N3A?fromSns

2018-06-08 19:06

Ewa tak często z ciaz powiklanych z konieczności leżenia , z rozwiązań poprzez CC tak samo jak i z ciąży przenoszonej (w naszym przypadku ) jeśli chodzi o diagnostyke to jest bardzo obszerny wywiad no i po przez zabawę raczkami rozne próby dotykania podawania zabawek itp

2018-06-08 17:55

Ja słyszałam że często u dzieci z cc

2018-06-08 17:26

Ciężko tak. Oliwka a jak wyglądała diagnostyka? To prawda że zaburzenia SI występują często u dzieci z ciąż leżących?