Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Czerwone suche plamy

Data utworzenia : 2018-05-02 22:36 | Ostatni komentarz 2018-05-19 20:08

Marta 92

1630 Odsłony
28 Komentarze

Witam Was Kochane mamuśki potrzebuje pomocy. Moja mała po antybiotyku zaczęła mieć problemy skórne. Dupcia cała czerwona sucha po prostu szok dostaliśmy maść Triderm, alantan plus ,Pimafucin i wszystko sie uspokoilo. Po jakis paru dniach dupcia znowu sucha czerwona aż zaogniona. Używałam chusteczek pampers zielonych ale teraz używam tylko bawełnianych wacików Dada i czystej Wody . Zasypywałam maka ziemniaczaną i nic. Kompiel również w mące. Od dwoch dni kapie mała z dodatkiem oleju kokosowego. Ostatnio uczulil nas balsam i żel babydream już jest wyeliminowany. Używam pampersow pampers activ dry. Postanowiłam je dziś zmienić na Dada te zielone bo juz mam podejrzenia ze to przez pampersy. Na rączce też pojawiły się delikatne czerwone plamki które są suche. Niunia ma 8 miesięcy. 11 maja 9. Może ktoś przechodził coś podobnego. Dziś chciałam się udać do przychodni na dzieci zdrowe aby pokazać skórę małej lecz po wolnym przyjmowali dzieci chore typu kaszel i pielęgniarka kazała nam śmigać do domu z racji ostrych chorub żeby grypy znowu jakiejs nie złapała. I mogę iść dopiero we wtorek. POOMOCY

2018-05-03 19:08

To jakaś reakcja alergiczna, poczytaj na ultoce antybiotyku czy są takie skutki jego stosowania.

2018-05-03 13:41

Są również na buzi dziś bardziej nasilone.

Konto usunięte

2018-05-03 13:11

Pewnie coś ja uczula. Ja bym może bardziej spojrzała na to z tej strony, ze zazywała ten antybiotyk i to po nim pojawiły sie problemy skorne. Widocznie to skutek uboczny jego stosowania... Dla pewnosci warto poprobowac ze zmiana pieluszek, choc skoro wysypka pojaeila sie tez na rączce to mało praedopodobne ze to pieluszki sa tego powodem.

2018-05-03 08:01

U niemowląt i małych dzieci przesuszone obszary na skórze zwykle oznaczają reakcję alergiczną na jakiś spożywany produkt, kosmetyki użyte do pielęgnacji, oraz inne alergeny w otoczeniu. Suche plamy same w sobie nie stanowią zagrożenia, choć ich nieumiejętna pielęgnacja może zaostrzyć stan doprowadzając do zapaleń skórnych i pozostawiać blizny. Dlatego jeśli zauważymy u dziecka suche plamy, należy skonsultować się z pediatrą lub dermatologiem, który oceni, co jest przyczyną ich występowania i zleci odpowiednie leczenie. Czytaj więcej: https://www.sosrodzice.pl/suche-plamy-na-skorze-u-dzieci/ Czy te plamy swędzą córkę? I z plam można wróżyć jak z fusów, nie jesteśmy lekarzami więc radzilabym ci na razie spróbować zmienić pieluszki i poczekać na lekarza. Ponadto jeśli ma również na rączce to możliwe że ty jesz coś co ja alergizuje. Czy ostatnio zmieniałas coś w swojej diecie?