Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Wlos - niebezpieczenstwo dla malych paluszkow.

Data utworzenia : 2018-04-08 10:20 | Ostatni komentarz 2018-04-10 05:57

J.Swierczewska

1157 Odsłony
9 Komentarze

Czesc dziewczyny. Postanowilam napisac troche o tym, na co ostatnio udalo mi sie natrafic w internecie. Jedna z mam ostrzegala inne przed wlosami, ktore owijaja sie wokol dzieciecych paluszkow, uniemozliwiajac przeplyw krwi i sinienie oraz opuchlizne palca u malca. Jest to niebezpieczne, ale bardzo mozliwe i czeste do spotkania zdarzenie. W internecie roi sie od zdjec malych paluszkow wokol ktorych sa owiniete dlugie wlosy mam lub tatusiow. Niekiedy niestety konczy sie to nawet wizyta u lekarzy na pogotowiu, ktorzy chirurgicznie musza usuwac owiniety wlos. Moje pytanie brzmi czy zdarzylo wam sie spotkac z taka sytuacja? Co robicie wy, posiadaczki dlugich wlosow zeby wasze dzieci nie mialy takiej nieprzyjemnosci? Jak czesto ogladacie paluszki swoich malcow, tak o, zapobiegawczo? A moze nie wiedzialyscie o tym i teraz bedziecie zwracac na to uwage? Jezeli nie wiecie o co chodzi to wpiszcze w grafike google Hair on baby finger. Cos strasznego.

Konto usunięte

2018-04-08 12:09

Ciężko było mi to sobie wyobrazić, ale obejrzałam zdjęcia. Wydaje mi się to dziwne i jeszcze u żadnego maluszka nie widziałam nic takiego ani o tym nie słyszałam. Będę na to zwracać uwagę. Wydaje mi się, że może się to zdarzyć u kilkulatka, który będzie się czymś bawił, tym co znajdzie w rączce i taki włos sobie owinie wokół paluszka.