Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Drżenie rąk u 6 miesiecznego dziecka

Data utworzenia : 2018-03-29 16:07 | Ostatni komentarz 2018-05-05 11:35

dziubus2016

3900 Odsłony
26 Komentarze

W przeciągu trzech tygodni zauważyłam że mojemu synkowi drżą rączki w momencie kiedy zasypia przy piersi . Zdarzyło się to już trzy razy . Trwalo to kilka sekund i jak dotknelam raczki syna to przestala mu drzec .Nie zaobserwowałam tego nigdy wcześniej i bardzo się tym martwię . Czy to może być coś poważnego? Czy powinnam przyspieszyć wizytę u lekarza? Wizyte do lekarza swojego mamy na kwiecień . Proszę o radę zarówno Panią doktor jak i was dziewczyny.

2018-05-05 11:35

Marcelowa mama tak najlepiej ;) pamięć często zawodzi a jeśli zapiszemy sobie potrzebne informacje to mamy pewność :)

2018-05-04 22:04

Ja też bez kalendarza jak bez głowy, ostatnio zaczęłam zapisywać też nazwiska lekarzy i obok krótką notatkę czy podobała mi się wizyta, Zdarza się, że pediatra czy inny specjalista jest na zastępstwie i potem trudno nam połączyć go z twarzą. A tak wiadomo czy warto do niego iść kolejny raz .

2018-05-04 21:33

Ja to lubię mieć wszystko zanotowane bo pamięć mam słaba ;) na każdy rok mam kalendarz notatnik i je zachowuje . Jak coś potrzeba to szybko znajduje :))

2018-05-04 11:22

Zdecydowanie warto zapisywać. Wydawało mi się, że będę na pewno pamiętać zawsze antybiotyk który uczulił córkę, a jak mnie kiedyś lekarka zapytała to koniec, nie mogłam sobie przypomnieć, musiałam zajrzeć w książeczkę.

2018-05-02 22:33

Ewcia tez tak pomyślałam ;) dlatego mam zapisane kiedy to się stało i ile razy nawet :)

2018-04-29 22:20

Warto zawsze sobie notować każde zmiany na dany lek bo czasem lekarze pytają czy dziecko jest na coś uczulone - wówczas możesz powiedzieć że na ten lek tak reagował . matka z dzieckiem jest 24 godziny na dobę więc my wiemy najlepiej jak się zachowują nasze dzieci i jest to wiedza niezbędna dla pediatry. u nas jest taka starsza Pani doktor i ona zawsze przy szczepieniu czy jakiejś chorobie to tak szczegółowo wypytała czy chorowały dzieci czy w domu ktoś jak tak to na co i w ogóle by mieć pogląd na to z kim dziecko miało do czynienia i czego można się spodziewać...

2018-04-27 14:49

Obserwuj w razie powtórzenia się takich objawów najlepiej ustal konsultacje neurologiczną

2018-04-27 08:25

Najważniejsze, że się już nie pojawiło, a przeszło po odstawieniu sterydów. Wpisz sobie nazwę i objaw w książeczkę najlepiej, bo pamięć ulotna bywa.