Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Grudka na pięcie u malucha

Data utworzenia : 2018-02-28 17:47 | Ostatni komentarz 2018-03-20 11:00

S.Tomczyk

1454 Odsłony
12 Komentarze

Proszę o poradę Panią ekspert i dziewczyny, być może któraś z Was też miała taki przypadek u malucha. Synek po urodzeniu miał pobieraną krew z pięty, jak wszystkie noworodki i wysyłaną do badań. Trzy widoczne ślady po wkłuciach. Po jednym wkluciu zrobiła się taka podskórna biała grudka, ktora wygląda jak pryszcz. Jest dość twarda. Po pozostałych dwóch wkluciach sa ledwo widoczne białe podskórne ślady. Czy ktoś może mi powiedzieć co to może być? Zauważyłam, że wraz ze wzrostem dziecka grudka nieznacznie się powieksza.

2018-03-02 10:49

Też mi do głowy pierwsza myśl przyszła, że to kaszak, bo na nic innego mi to nie wygląda. Swoją drogę bardzo ciekawe, daj znać jak trafisz na kompetentnego lekarza :)

2018-03-01 12:46

Zrobiło się to zaraz po wyjściu ze szpitala po urodzeniu i jest do dzisiaj:/ syn ma 11miwsiecy. Pediatra nas zlekcewazyl, dlatego szukamy innego:)

Konto usunięte

2018-03-01 10:39

Może to tzw. kaszak. Jest twardy i biały w środku. Znika samoistnie, odpada. A jak długo synek już to ma na stópce?

2018-02-28 19:37

Faktycznie wygląda jak pryszcz. A w jakim wieku jest dziecko? Może jakiś stanie zapalny się tam zrobił, b o dostały się tam jakieś zarazki. A pokazywalaś to pediatrze?