Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Krwawiące dziąsła

Data utworzenia : 2018-01-16 21:22 | Ostatni komentarz 2018-04-25 21:00

Zamarancza

4956 Odsłony
29 Komentarze

Czy ktoś z Was miał podobny problem? Od zawsze mam bardzo delikatne dziąsła. Szczotkuje je jedynie szczoteczką soft, ale i tak mi ciągle krwawią. Używałam pasty Ajona i było świetnie, krwawienie ustąpiło, lecz farmaceuta podpowiedział, aby nie stosować jej cały czas i po odstawieniu problem powrócił. Podpowiedzcie proszę co robić. Może macie jakieś sposoby, albo inne pasty?

2018-01-17 12:52

siostra uzywa Parodontax i bardzo sobie chwali

2018-01-17 12:04

Przede wszystkim dokładne usunięcie płytki/kamienia nazębnego. Używanie nici dentystycznej, żeby pozbyć się wszelkich zanieczyszczeń, które powodują rozwój bakterii, stosowanie delikatnych past bez fluoru. Krwawienia może powodować także niedobór Wit. C oraz K. I niektóre choroby, np. cukrzyca. Warto skonsultować się z lekarzem jeśli nic nie pomaga.

2018-01-17 00:18

No właśnie, mi po porodzie nie pomaga. I nie fiem po co

2018-01-17 00:07

Ja od niedawna mam ten sam problem i w moim przypadku nie pomogły mi żadne pasty... dopiero poradził sobie z tym dentosept do płukania jamy ustnej. Pozdrawiam

2018-01-16 23:27

Z chęcią posłucham. Niestety mam ten sam problem. Mam roztwó do płykania jamy ustnej "Dentosept". Kiedyś parę lat temu pomóg rewelacyjnie i problem ustąpił. Z powrotem poszło pod czas ciąży, na uliotkie zaznaczone "nie używać w ciąży". No i tak przeżyłam do rozwiązania z krwawieniem dziąseł. Po porodzie zaczęłam używać i nie pomaga. Już 5 miesięcę po.