Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Zdrowie

Data utworzenia : 2018-01-10 13:08 | Ostatni komentarz 2018-03-09 12:23

[email protected]

1780 Odsłony
28 Komentarze

Czy szkoła rodzenia to dobry pomysł?? i w którym miesiącu warto się tam wybrać??

2018-03-09 12:23

Magros, tak. Bo na kolejne prędko sie nie zdecyduje

Konto usunięte

2018-03-09 10:35

Byłam na przełomie 7 i 8 miesiąca. Jestem bardzo zadowolona, wybrałam szkołę przyszpitalną w szpitalu, w którym będę rodzić. Dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy choć część z nich nie była dla mnie nowością. Czasami dostaje się gratisy, próbki kosmetyków, można zadać nurtujące Cię pytania i usłyszeć opinie innych. To też jest szansa na spotkanie się z innymi ciężarnymi, podzielenie się swoimi obawami.

Konto usunięte

2018-03-09 09:35

Ja bardzo polecam szkołę rodzenia! :) A jeśli nie szkołę rodzenia, to kilka spotkań z położną środowiskową przed porodem :) Moja położna organizuje taką szkołę dla kobiet z okolicy. Na spotkaniach są dziewczyny mniej więcej od 30 tc. Na takich spotkaniach można na prawdę wiele się dowiedzieć, o wiele rzeczy zapytać, a także rozwiać swoje wątpliwości. Radziłabym zapisać się do szkoły ok. 20-25 tc, bo łatwiej będzie przesiedzieć ten czas :) Ja chodzę od 33 tc. i co chwila muszę wstawiać i się wiercę na zajęciach i przez to wywołuję szum, bo położna myśli, że coś się dzieje :D A ja po prostu muszę się poruszać :)

2018-03-08 14:28

U mnie w szkole są dwie dziewczyny które rodzą po raz drugi :)

2018-03-08 12:22

justynagstefaniak, naprawdę? Chyba mało mam się decyduje na szkołę rodzenia przy drugim maluchu, chyba że odstęp jest faktycznie spory. Mnie akurat spokojnie wiedza zdobywana samodzielnie wystarczyła i zupełnie nie żałowałam braku szkoły rodzenia :)

2018-03-05 10:33

Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia. Zdecydowałam że będę się na własną rękę wszystkiego dowiadywać i zapisałam się do internetowej szkoły rodzenia. I żałuje. Jak się córka urodziła, chyba ze stresu, zapomniałam wszystkiego. Może jakbym chodziła do normalnej szkoły rodzenia i miała okazję wszystko przetrenować to by tak nie było. Na szczęście mieszkamy z mamą więc dużo pomagała. Przy następnym dziecku napewno się wybiorę do szkoły rodzenia, mimo że teraz mam z córką jakaś praktykę. Ale zalecenia się zmieniają

2018-03-04 21:33

Zdecydowanie polecam szkołę rodzenia. Mimo, że ostatecznie moja ciąża zakończyła się CC, to nie żałuję żadnego spotkania i zajęć w szkole rodzenia. Wykłady, ćwiczenia, towarzystwo przyszłych mam to wszystko umila i sprawia, że okres oczekiwania na malucha jest jeszcze bardziej przyjemniejszy. Wiele przydatnych i przede wszystkim aktualnych informacji, położne które zawsze odpowiedzą na Twoje pytania, nawet na te o które nie przyszłoby Ci do głowy zapytać. Wiele bardzo przydatnych i życiowych wskazówek. Zajęcia z mężem ? Kwestia indywidualna. jestem za tym aby mąż chodził wspólnie, ale absolutnie nie ciągnąć męża/partnera na siłę! Jeśli nie chce to uszanujmy to. Mój chodził ze mną bardzo chętnie, tak naprawdę na wykłady i zajęcia 90% kobiet przychodziło z partnerami i wszyscy wychodzili bardzo zadowoleni ;) Polecam!

2018-03-04 21:09

U nas na przykład będą zajęcia z rehabilitantka, psychologiem, praktyczne z pielęgnacji i kąpieli dziecka, więc dodatkowo można nabyć troszkę doświadczenia. Na pewno będzie czuć pewniej po takich zajęciach :)