Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Ropiejące oczka

Data utworzenia : 2017-12-02 08:17 | Ostatni komentarz 2018-01-17 22:30

Paulina.Perlik

2342 Odsłony
54 Komentarze

Mój Synek ma trzy tygodnie, od początku ropieją ja oczka, od lekarza dostałam krople i maść, mam też przymywać mu solą fizjologiczną , na początku troszkę przechodziło i mniej mu ropiały , ale zawsze jak syn się budzi a szczególnie rano po nocy ma jedno oczko tak zaropiałe że nie może go otworzyć. Wczoraj dostaliśmy skierowanie do okulisty i będziemy się wybierać w przyszłym tygodniu. Czy wasze maluszki też tak miały? Jak się to skończyło? Straszą mnie że mogą to być zatkane kanaliki i przetykanie ich jest bardzo nieprzyjemne dla maleństwa. Czy wasze szkraby też miały przetykane kanaliki?

2018-01-17 22:30

Kalina u mnie z tym termometrem pomagalo i zrobilam tak synkowi ok. 2razy...ale po opini ja moze zaszkodzic pupie itp...to sobie oduscilam...a pozatym nie przyjemne..mimo ze sprawia bol i synek dzieki temu popuszczal gazy i spal spokojnie lub zrobil kupke...ale na szczęście pomogl syrop Debridat...a z termometrem juz nie eksperymentowac.

2018-01-12 11:13

Akurat jestem mocną przeciwniczką termometru i kombinowania nim. te rurki też mnie jakoś nie zachwycają, ale już lepsze niż termometr. termometr to takie stare metody, też od teściowej o nim usłyszałam...

2018-01-04 15:31

Aha to ja nie wiedzialam, zawsze podobnie robilam termometrem i tez gazy wychodziły i tez przed tym masowalam.synkowi masowalam brzuszek...a o tym to nawet pierwsze slysze, dobrze wiedzieć na przyszlosc;-)

2018-01-04 11:58

Z termometrem też próbowaliśmy i nie pomógł, tak wkłada się do pupy i gazy wychodzą przed tym robi się masaż brzuszka. Jak wkładasz to słychać jak te gazy wychodzą

2018-01-04 09:49

Aha ze wklada sie do pupy czy jak to pomaga na brzuszek?

2018-01-04 09:31

Ewcia, ja to znam pod nazwą rurek windi, działają tak jak słynny termometr, ale są bezpieczniejsze.

2018-01-03 23:36

No to super Paulinka, jak dzieciątko nie cierpi i spi spokojnie to nie ma nic lepszego;-) a co to sa za patyczki wodni bo pierwsze słyszę?

2018-01-03 07:34

Dzisiaj pięknie przespał noc obudził się dwa razy na jedzenie i szedł spać dalej, jak poszedł spać o 19 to obudził się o 7 wkoncu i rodzice się wyspali. I już nie ma wzdęć te patyczki windi pomogły.