Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Złość u dziecka

Data utworzenia : 2017-11-28 23:40 | Ostatni komentarz 2017-12-12 16:45

KaroGru

1732 Odsłony
10 Komentarze

Moj 13-miesieczny Staś jest dość nerwowym dzieckiem, aktualnie idą mu trzy zęby trzonowe więc złość jest milion razy większa. Najbardziej objawia się to podczas gdy próbuję coś zabrać, tłumacząc, że nie wolno tego . Zaczyna kłaść się na ziemię i krzyczec, uderzać głową o podłogę, płakać okropnie . Byłam u lekarza, który próbował wcisnąć mi tabletki na wyciszenie dziecka. Nie chcę faszerować go w tak młodym wieku tymi specyfikami. Zaczęłam dolewać do herbatki troszkę meliski. Widzę poprawę.. wiem, że muszę z tym walczyc, bo będzie jeszcze gorzej.. czy takie małe dzieci mogą mieć aż takie napady złości?

2017-11-30 08:59

pewnie to zęby są tego skutkiem , o ile dobrze pamiętam u starszych córek tez miałam taki problem

2017-11-29 09:26

Karo u nas też idą górne trzonowce . Mam to samo w dziecku jedna złość . Noce nie przespane , co 2 godziny pobudka i od rana gryzie , wrzeszczy, piszczy i na dodatek biegunka już kilka dni. Podałam mu dzisiaj czopek Viburcol polecam Ci go bardzo. Dziecko po nich się wycisza, uspokaja , dostępne są one bez recepty.Dzieci przy trzonowcach takie są , wiadome może nie każde, ale jeśli twój maluszek tak się zachowuje to myślę że to przez ząbki . Na początku tłumaczyłam sobie to skokiem rozwojowym ,dopóki nie pojawiły się biegunki , teraz już wiem , że to zęby .