Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

Jakie badania po poronieniu

Data utworzenia : 2017-11-13 11:18 | Ostatni komentarz 2022-02-13 09:20

alutka2223

4933 Odsłony
17 Komentarze

Witam Was, nie wiedziałam w jakim dziale to umieścić więc wybrałam ten, mam nadzieję, że prawidłowo... Mam dość przykre doświadczenie za sobą i kilka nurtujących pytań do Mam, które miały poronienie.. 13 października miałam przeprowadzoną w szpitalu aborcję farmakologiczną, ponieważ okazało się, że mam pusty pęcherzyk bez zarodka (9tyd 2dzień ciąży).po oczyszczeniu miałam zrobione usg i lekarz prowadzący stwierdził, że oczyścilam się sama w normie i nie ma koniecznosci przeprowadzania zabiegu łyżeczkowania, tym bardziej że po wcześniejszym porodzie w 2015roku też byłam lyżeczkowana i miałam już trochę blizn na macicy, a każda kolejna może utrudnić kolejne zajście w ciążę...dostałam wypis po 2tyg wizyta kontrolna u ginekologa.Lekarz zapisał mi 2op. Antybiotyku agumentil i przeprowadził same badanie bez usg.Krwawilami plamilam przez 18dni, od zabiegu, później delikatne plamienia jak sie zapomniałam i coś dzwignęłam(np. Córkę).po kolejnych 2tyg miałam kolejna wizytę u ginekologa znów przeprowadził samo badanie bez usg stwierdził że nadal mam stan zapalny (chodź na poprzedniej wizycie powiedział że zapisuje antybiotyk profilaktycznie)zapisał kolejny abtybiotyk i czopki przeciwbólowe diclak.nie dostałam od niego żadnego skierowania na badania krwi ani nic... Lekarz prowadził mi poprzednią ciążę i nie miałam do niego zastrzeżeń.. A Wy po poronieniu jakie miałyscie doświadczenia?badania krwi zrobiłyście we własnym zakresie czy za skierowaniem lekarza?mieliście robione usg?bolało Was coś?Kiedy po poronieniu dostałyscie 1 okres?

2017-11-19 00:38

Kochana przykro mi bardzo ze Ci nie wyszło . Zawsze to jest przykre doświadczenie . Kurczę jest tu sporo dziewczyn którym nie wyszło i by Ci napewno pomogły...zaraz poszukam watek i dam znać tam o Twoim zapytaniu - może któraś fachowo Ci odpisze. Ja doradze tak na swój logiczny rozum - jeśli Cię nurtuje to ze kolejny raz nie robi usg to zapytaj mu się wprost albo po prostu kochana zmień lekarza. Mocz i krew jest to badanie za które się płaci jakoś 5-6 zł wiec po prostu zrób na własną rękę i idź z wynikami do lekarza .