Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Meczacy kaszel.

Data utworzenia : 2017-11-03 12:29 | Ostatni komentarz 2017-11-15 19:14

J.Swierczewska

893 Odsłony
13 Komentarze

Moja polroczna corka ma potwornie meczacy kaszel... Bylismy u pediatry - coreczka jest okazem zdrowia... A kaszel ma juz chyba od miesiaca... Czy moze w mieszkaniu jest za suche powietrze? Sama juz nie wiem. Co moze byc powodem?

2017-11-03 19:43

J.Świerczewska moj synek tak pokaszluje tylko w dzien czasem a w nocy czesciej a syn po wizycie u alergologa zrobieniu testow okazalo sie ze jest uczulony na roztocza, kurz...i te wszystkie rzeczy a najwiecej jest tego w sezonie jesienno-zimowym. I ja synkowi czasem na noc.dam supremin ale jak juz go bardzo meczy a jak mniej to robie mu w dzien lub przed spaniem inhalacje z soli fizjologicznej i zawsze pomaga. I alergolog mowila zeby w domu nie bylo dywanów , i fieranki i posciel prac czesciej bo w tym jest najwięcej kurzu..wiec moze to przez to. Mozesz podac coreczce moze wapno...jest przeciw alergiczne i jest nieszkodliwe dla pulrocznego dziecka..albo zrob inhalacje albo wietrz dlugo mieszkanie..albo poloz mokry ręcznik na kaloryfery.

2017-11-03 14:00

Pani doktor mowila ze pogoda na dworze moze sprzyjac takiemu pokaslywaniu, ze niektore dzieci tak maja, ale ja osobiscie nie spotkalam sie z dzieckiem ktore by tak kaslalo samo z siebie Myslalam ze ten kaszel spowodowany byl moja choroba, ze moze ode mnie sie zarazila, ale to tez zostalo wykluczone przez Pania doktor. Moze faktycznie skorzystam z porady specjalisty, tak dla pewnosci.

2017-11-03 13:52

A co powiedzial Ci lekarz? Skoro badania wykluczyły chorobe to pod cos musial ten kaszel podciągnąć? Jesli masz wątpliwości to wybierz sie z córeczką do pulmonologa, niech jeszcze raz ją skontroluje. Chociaz suche powietrze zwlaszcza teraz w okresie grzewczym rowniez moze byc powodem.

2017-11-03 13:47

Wszystkie badania byly robione i na szczescie nic zlego nie wykazaly.

Konto usunięte

2017-11-03 13:45

A czy pediatra zlecił wszystkie badania dla córki włącznie z hormonami? Oczywiście może to być też wynikiem zbyt suchego powietrza ale może to być też coś dużo bardziej poważnego jak np początki astmy. Najlepiej zrobić wszystkie badania i poczekać.