Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Meczacy kaszel.

Data utworzenia : 2017-11-03 12:29 | Ostatni komentarz 2017-11-15 19:14

J.Swierczewska

894 Odsłony
13 Komentarze

Moja polroczna corka ma potwornie meczacy kaszel... Bylismy u pediatry - coreczka jest okazem zdrowia... A kaszel ma juz chyba od miesiaca... Czy moze w mieszkaniu jest za suche powietrze? Sama juz nie wiem. Co moze byc powodem?

2017-11-15 19:14

Super, że problem jest już rozwiązany. U nas było zbyt suche powietrze w czasie grzewczym i również nawilżacz i częste wietrzenie pomogło.

2017-11-12 21:02

Miło to słyszeć ze Ci pomogliśmy he he ;) wietrzenie jest najważniejsze wystarczy 5 minut zaraz po śnie by pozbyć się zaduchu po spaniu i tych różnych bakterii i wogole. I 5 minut przed spaniem by odświeżyć pokój. Dziecko będzie lepiej spało. Pamiętaj by po zamknięciu okna odczekać jeszcze z 5-10 minut by pokój doszedł do siebie, by się temperatura wyrownala z pozostałymi mieszkaniami

2017-11-09 16:14

Cudowna wiadomość :) skoro problem rozwiązany to trzeba się cieszyć :)

2017-11-09 10:04

Np to super. Błacha sprawa a jak ułatwia życie. :)

2017-11-06 11:46

Problem z powietrzem byl. Zaczelam duzo wietrzyc, nawilzac powietrze i jak reka odjal. ;)

2017-11-06 10:10

Ja bym się udała na konsultacje po pulmologa oraz alergologa. Takie kasłanie musi mieć jakieś przyczyny. Podanie wapna nie zaszkodzi na pewno i możesz spróbować. Przyczyną może być też suche powierze. W domu w sezonie grzewczym zdarza się tak często. Najlepiej albo zainwestuj w nawilżacz powietrza, albo kładz na kaloryfer wilgotny ręcznik,nie wieszaj prania bo mokre pranie spowoduje zaduch w mieszkaniu, możesz też obok kaloryfera położyć garnek z wodą, no i oczywiście często wietrz mieszkanie.

2017-11-05 22:35

Również obstawiam alergie - teraz ma ja prawie każdy na byle co. Ja od małego mam na kurz i roztocza ale objawia się kichaniem. Siostrzenica ma 5 lat i z testów wyszlo jej uczulenie na jakieś orzeszki - już teraz nie pamiętam na jakie. I jej właśnie objawia się to kaszlem. Również polecam wapno bo jest odczulające. Albo nawilżacz do pokoju bo może faktycznie masz za suche powietrze. Staraj się podawać dziecku wodę do picia czasami. I wietrz pokoje ile możesz - wietrzenie najlepsze i najzdrowsze

2017-11-03 20:03

Dziekuje bardzo, to cenne informacje! Vl