Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

HBS w ciąży

Data utworzenia : 2017-09-25 22:09 | Ostatni komentarz 2017-09-27 00:28

Wiola123

1403 Odsłony
1 Komentarze

Jest tu może jakaś mama która choruje na HBS? Dowiedziałam się w 5miesiącu że jestem chora na żółtaczke wątrobową typu B. Miałam za małą wiremie żebym rozpoczeła leczenie tak powiedział lekarz. Nawet jak bym miała większą to bym nie mogła brać leków bo byłam w ciąży. Oczywiście moje dziecko było zaszczepione po porodzie imulogobiną ale i tak się obawiam o jej zdrowie. Przynosiła ją cztery dni i rodziłaś naturalnie choć mogła się zarazić od demie. Po porodzie dostała 10 punktów. Ważyła 4.300. Czy jest tu może jakaś mama która miała styczność z tom chorobą i jak to u niej wyglądało?

2017-09-27 00:28

u mnie źle odczytano wyniki i wpisano mi dodatni HBS właśnie i wysłano jeszcze z wynikami do specjalisty...położna w gabinecie właśnie zapewniała mnie że to nic groźnego, ze po prostu po urodzeniu malec dostanie zastrzyk i będzie wszystko dobrze.....jednakże specjalista odczytał poprawnie wyniki i obyło się bez niczego....jednakże przytoczę Ci historię z mojej rodziny...po moich narodzinach mama został zarazona wirusem, niestety nie wiedziała o tym - urodziła jeszcze dwójkę dzieci, gdy brat miał rok choroba uaktywniła się u niej i trafiła do szpitala...była tam chyba 3 tygodnie, miałą WZW typu B....z tego powodu caął nasza rodzina został pzrebadana pod kątem tej choroby i wyszło ze siostra i brat mają wirusa - u siostry uśpiony z wiekiem zanikł a u brata się uaktywnił w wieku...hmmm jakoś przedszkolnym chyba...miał serie 60 zastrzyków - za 60 tys zł - dzięki bogu ze refundowane ;)))) teraz jest dorosłym mężczyzną i zdrowym ;))) co jakiś czas robi sobie testy wątrobowe by mieć pewność ale nic póki co mu nie wykazały...czasem zdarzy mu się ze go zaboli wątroba gdy za dużo zje smażonego, tak samo ma i mama ale to tylko to...