Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Przepuklina

Data utworzenia : 2017-04-20 20:49 | Ostatni komentarz 2017-06-30 09:02

DorFryt

1136 Odsłony
14 Komentarze

Nie znalazłam takiego wątku. Ale jak jest to poproszę o linki. 7miesiecy temu urodziłam drugiego syna przez cc. No i ciągle coś z synkiem jednym albo drugim a o siebie się nie dba. I niedawno mnie olsnilo, że tyle już minęło od porodu a mnie dziwnie boli brzuch. Dziwnie... hmmm.. jakbym miała siniaki ale ich nie mam. Brzuch między pępkiem a cięciem mam taki nijaki. Szukałam powodu... (oczywiście na internecie ) i chyba znalazłam. Przepuklina. Troszkę doszło nerwów... a teraz na spokojnie szukam informacji na ten temat. Zastanawiam się cy isc di lekarza pierwszego kontaktu czy poczekać na wizytę u ginekologa (10 maja) i tam dr określi czy to to czego się domyślam. .. Miała któraś z was po cc przepukline? Jak to się wam objawilo, co później po diagnozie?

2017-04-25 16:33

Ja już jestem po drugim cc. Przy pierwszym inaczej wyglądało inne uczucie bólu i inne w dotyku to było. Zobaczymy. Jeszcze 2 tygodnie. .

2017-04-25 00:08

Dor Fryt więc poczekaj. Ginekolog zrobi Ci USG może wtedy będzie widziała coś więcej i powie Ci czy to przepuklina czy może coś innego. Teraz ciągle myślisz o tym, że jest to przepuklina dlatego brzuch boli bardziej. Musisz przestać o tym myśleć.

2017-04-24 23:57

DorFryt to ja też coś takiego mam, taką oponkę nad blizna i przy dotyku mnie boli, moja ginekolog mówiła że tak już niestety będzie i może przy drugim cc będzie inaczej to wyglądało. Ostatnio jak byłam na basenie to tak brzydko to wyglądało ale co zrobić. Ja bym nie obstawiała tego jako przepuklinę ale ręki nie daję sobie uciąć, moim zdaniem poczekaj do wizyty u ginekologa a upewnisz się.

2017-04-24 22:12

Ból mi tak bardzo nie doskwiera, po prostu czuje, że go mam. Głównie mi przeszkadza jak zakładam spodnie, przez ten brzuch jestem w stanie ubrać jedynie miękkie spodnie (dresy/legginsy). Boli mnie jakbym miała siniaka, albo się uderzyła. Nie mam konkretnej gulki, mam raczej taką bolącą "oponkę" nad blizną po cc. Ja przyznam po porodzie dźwigałam, siedziałam w domu z noworodkiem i z 2 letnim synem, trzeba było go czasem wziąć na ręce.... I jeśli faktycznie to przepuklina jak przypuszczam, i będzie mnie czekało cięcie to nie jestem w stanie nie podnosić ciężarów ;( ten (kiedyś) noworodek dziś jest 7 miesięcznym bobasem o wadze 9kg.... i znowu nie będę w stanie nie podnosić... ;/ Chyba jednak doczekam już do ginekologa (chociaż od kiedy w głowie mi siedzi przepuklina, to brzuch jakoś inaczej boli)

2017-04-23 08:34

DorFryt ja osobiście nie miałam ale moja sąsiadka miała dwa razy. Z tego co mówiła to na brzuchu pojawiła się jej taka gulka, taki guzek ona to nazywała Obcym. Bolał ja brzuch poszła do lekarza pierwszego kontaktu i on powiedział jej, że to przepuklina. Pracowała w sklepie więc czasami coś dzwigała i stąd przepuklina. Dostała skierowanie na zabieg i w szpitalu jak się zgłosiła to na trzecią dobę po zabiegu wyszła. Później nie można dźwigać przez jakiś czas nie pamiętam ile dokładnie. Jeśli masz jeszcze pytania pisz jak będę pamiętała odpowiem a jak nie to zapytam się jej. Ja pewno jednak była u lekarza pierwszego kontaktu który jej to zdiagnozował. Więc może warto się wybrać do niego a później ewentualnie do ginekologa.

2017-04-22 23:07

DorFryt jeśli bardzo Cię to niepokoi i wyraźnie doskwiera Ci tam ból to bym wybrała się do lekarza pierwszego kontaktu, natomiast jeśli tak bardzo ci to nie dokucza to poczekaj do wizyty u ginekologa. U mnie po cc jak na razie jest wszystko ok, mam chodzić na wizyty kontrolne co pół roku.