Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Własnoręcznie w słoiczek.

Data utworzenia : 2017-01-05 07:34 | Ostatni komentarz 2017-01-30 11:16

Zamarancza

2105 Odsłony
45 Komentarze

Mamusie tak się zastanawiam, czy jest jakiś sposób, żeby zrobić samodzielne słoiczki dla dziecka? Chodzi tutaj o np marcheweczkę, brokułka, jabłuszko? Zrobić większą ilość np na 3-4 słoiczki wszystkiego i wykorzystać, kiedy wyjeżdżamy np na tydzień to czy da się za pasteryzować tak słoiczek, żeby brokułek był dobry po tygodniu? Kolejne co z zupkami i daniami w słoiczkach je traktujemy podobnie jak same warzywka i owocki? Może pytanie banalne, ale nigdy nie robiłam nic w słoiczkach, a tym bardziej dań specjalnych dla maluszków.

2017-01-30 11:16

my tez wszystko co zostaje pakujemy w słoiczki a mieso do zamrazalki ale to wszystko idzie do mojego taty bo pracuje w delegacji i twierdzi ze jak przyjdzie z pracy to juz mu sie gotowac nie chce a takie słoiczki to jak znalazł

2017-01-27 19:40

Bingo!

2017-01-27 19:12

Zgadza się i więcej czasu dla nas.

2017-01-27 17:34

Czylli gorącą do słoika, zakręcamy i do góry nogami super sprawa :)

2017-01-27 13:53

Dziewczyny wyprobowalam sposób z zagotowaniem zupy, jest dużo szybciej niż tradycyjne wekowanie, czyli gotowanie w garku. Mamy trzy rodzaje zup w lodowce, świetna sprawa. Do tej pory czesto wylewalysmy z mama zupy bo nie zjadalismy, teraz gotujemy nawet pół słoika i jest jak znalazł. Moja mama jest zachwycona tym pomyslem, nic się nie marnuje, a pomysł idzie w świat bo co chwile slysze jak wszystkim o tym opowiada;) hihi

2017-01-18 15:22

Zgadza się margos. Kiedyś zupka z dyni stała chyba 4 miesiące i też była dobra - nic się nie zmieniło, ale podobnie jak u margos z reguły długo nie mają szan stać, ponieważ są zjadane. Mąż nawet bitki w sosie wkłada do słoików - lepiej włożyć niż wyrzucić. My też tak robimy z obiadami jak wyjeżdżamy na wakacje na Mazury - przede wszystkim taki pobyt wychodzi taniej i nie tracimy czasu na ewentualne gotowanie.

2017-01-18 15:01

Ewelina, my sposobem Ginger jak robimy z zupą, to stoi w lodówce około tygodnia nawet.Dłużej nie miała okazji nigdy stać i wg mnie to taki tydzień max, ale podobno nawet miesiąc mogą tak stać w lodówce.

2017-01-17 22:43

Ginger ile taka zupa może stać w lodówce i nadaje sie do jedzenia? Słyszałam o tej metodzie, ale nie praktykowalam jeszcze;) My wekujemy starą metoda np. bigos, gulasz, leczo itp, czyli do słoika i gotujemy w garnku. Ale ten sposób na zupe jest ekstra:) Dużo tez mrozimy, pierogi, kopytka, krokiety, gołąbki itp. Zawsze potem jest gotowy i szybki obiad;)