Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Plamienie podczas karmienia piersią

Data utworzenia : 2016-12-30 19:50 | Ostatni komentarz 2017-01-18 20:40

K.Krzok

24937 Odsłony
16 Komentarze

Drogie mamy, nie wiem, czy jest to odpowiednia kategoria, ale chciałam poprosić o podzielenie się waszymi doświadczeniami...Otóż, mam 6,5 miesięczną córeczkę, którą karmię piersią, ale od jakiegoś czasu rozszerzamy też dietę, więc nie je już tak często. Dwa miesiące temu dostałam okres. Tydzień po ostatniej miesiączce zaczęłam dość obficie plamić. Kiedyś podobne plamienie było u mnie objawem dużej, 7-centymetrowej torbieli, ale wtedy towarzyszył mi też mocny ból brzucha i piersi (teraz brak tych objawów). Bardzo się martwię, że to może być znowu torbiel, bo jeśli plami, to pewnie jest znacznych rozmiarów i trzeba się nią szybko zająć, a ciągle karmię córeczkę. Miałyście kiedyś podobną sytuację? Co u Was oznaczały plamienia? Oczywiście umówiłam się na wizytę do lekarza, ale jest dopiero w czwartek, więc stwierdziłam, że podpytam na forum...pozdrawiam :)

2017-01-06 21:01

No widzisz, miałam rację ;) Ale nie o rację tu chodzi - dobrze, że z Tobą wszystko ok i nie dzieje się nic niepokojącego :) Dzięki za wiadomość. Wszystkiego dobrego! :)

2017-01-06 20:49

To super, dobrze ze to nic poważnego:)

2017-01-06 20:31

Ja już po wizycie...okazało się, że to nie torbiel, a wahania hormonalne przy karmieniu :) bardzo mi ulżyło! Dziękuję za Wasze rady :)

2017-01-01 12:37

Dobrze, że umówiłaś się na wizytę. To rozwieje Twoje wątpliwości. Oczywiście, że przyczyną plamienia może być torbiel, ale na pewno nie musi. Karmienie piersią ma to do siebie, że ma ogromny wpływ na gospodarkę hormonalną mamy. U mnie było podobnie. Ok. 4 mca po porodzie - w maju bodajże- dostałam miesiączkę. Potem nic. W listopadzie pojawiło się kilkudniowe, ale bardzo lekkie plamienie. A dziś znów "prawdziwa" miesiączka, ze wszystkimi jej przywarmi. Wahania hormonów, zwłaszcza gdy rozszerzasz dietę, mogą takie atrakcje powodować. Także nie denerwuj się, i podziel się proszę z nami wnioskami z czwartkowej wizyty :) Powodzenia

2016-12-31 18:51

Dziękuję za odpowiedzi :) odezwę się jak będę po wizycie. donnavito- to na pewno nie ciąża :)

2016-12-30 23:38

ja bym jeszcze test ciazowy zrobiła dla pewnosci:)

2016-12-30 22:33

Mi również wydaje się, że może to niestety być torbiel. Tym bardziej że już raz miałaś. Dobrze, że umówiłaś się na wizytę do lekarza i nie zwlekałaś z tym długo. Życzę zdrówka i daj znać jak będziesz już po wizycie.

2016-12-30 22:00

Moim zdaniem, może to być znowu torbiel. Niestety kobiety u których sie pojawiaja raz, maja predyspozycje do tego zeby pojawiły sie znowu. A skoro Ty mialas, i podobny objaw jest teraz to niestety może to być to samo. Moja mama ma nawracajace torbiele w piersiach. Co pół roku musi kontrolować to u onkologa, i za każdym razem sa kolejne torbiele. Od reki lekarz ściąga ten płyn i co drugą wizyte wysyła do badania. Niestety właśnie to lubi wracać:/ Dobrze, ze umówiłaś się na wizyte u lekarza, nie wolno tego bagatelizować. Byc moze okaże sie ze to zwykle plamienia spowodowane jeszcze burzą hormonów w Twoim organizmie. Jeszcze sie nie unormowalo wszystko po porodzie i stad te anomalie. Lekarz więcej Ci wyjaśni. Życzę zdrowia:)