Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

brak ciągłości zwolnienia ciążowego a konsekwencje

Data utworzenia : 2016-11-24 18:38 | Ostatni komentarz 2016-11-30 23:11

carolinee

3282 Odsłony
24 Komentarze

Witam wyszukiwarka mi nie podpowiada takiego wątku więc może któraś z Was miała podobny problem? przez 2 dni nie mam kontynuacji zwolnienia ciążowego, jakie wynikać będą z tego konsekwencje? miała któraś z Was podobny problem? jakieś rozwiązania?

2016-11-30 23:11

Mam nadzieję, ze wszystko potoczy sie dobrze i jak to szef powiedział nie będziesz miała podstaw do stresu ;-)

2016-11-30 20:12

Ja jestem na swojej dzialalnosci, i miesiac przed pojsciem na L4 zrezygnowalam (mocno przez przypadek) z chorobowego :d jakie bylo moje zdziwienie jak po 2 tyg ocknelam sie w domu w wielkim " CO JA K....ZROBILAM!!! (trzeba miec 90dni ciaglosci chorobowego zeby dostac pieniadze na l4). Ilez bylo odkrecania, krecenia itd. Ale Panie w zusie byly na tyle mile ze praktycznie pod stolem podsylaly mi rozwiazania i musialam tylko dogadac sie z ksiegowa zeby tez troche pochachmecila i dzieki bogu udalo sie wszystko odkrecic :) ale to trzeba chyba tez trafic na dobry humor Pan w zusie :D

2016-11-29 23:31

Myślę że będzie dobrze. Ja miałam podobną sytuację, ale jednak trochę inną, czemu wcześniej mi się nie przypomniało. Otóż zwolnienie miałam do terminu porodu czyli 19.11(środa) i więcej nie dostałam zwolnienia, bo moja ginekolog twierdziła, że nie może mi wypisać, więc wzięłam czwartek i piątek urlop na żądanie, a w niedzielę urodziłam i od poniedziałku miałam macierzyński. ZUS się nie czepną, ale u Ciebie to trochę inna sytuacja, bo nie na końcu ale w trakcie ciąży

2016-11-29 17:13

no to trzymamy kciuki :)

2016-11-29 15:00

hej dziewczyny przepraszam za zwłokę zapomniałam o tym wątku, więc z tego co mi kiero powiedział po rozmowie z kadrami wstawiają mi po prostu 2 dni wolne bo podobno przysługują w trakcie miesiąca, jak to odbierze zus pojęcia nie mam ale usłyszałam przez tel "karola don't stress" więc mam nadzieję że wszystko odbędzie się bez konsekwencji dzięki za chęc pomocy i zainteresowanie, przez chwilę naprawdę mąż mnie nastraszył ;)

2016-11-28 12:31

Dokladnie daj znac czy wszystko zalatwilas pozytywnie :) bo z tymi Zusami to roznie niestety bywa

2016-11-27 20:20

Też jestem ciekawa. Odezwij się jak będzie już po stresie związanym z tymi dwoma dniami. Dziwna sytuacja, dziwna praktyka lekarska....

2016-11-27 19:24

carolinee masz na prawdę fajnego kierownika i tylko pozazdrościć bo niesety w większości przypadków jest tak, ze robią pod górkę i nie starają sie pomóc a wręcz zaszkodzić...więc czekamy na podpowiedź jak załatwił to Twój szef :)