Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

ciąża a urząd pracy

Data utworzenia : 2016-09-22 17:40 | Ostatni komentarz 2016-09-28 12:47

Karolina. W

5561 Odsłony
20 Komentarze

na koniec sierpnia zarejestrowałam sie w Urzędzie Pracy jako bezrobotna. okres spóźniał mi sie ponad 2 tyg i dzis zrobiłam test i wyszło że jestem w ciązy :( co teraz mam zrobić ? dostane jakiekolwiek pieniądze od państwa teraz ? co ja urodze dostane cos ? :( moze któraś miała taką sytuacje ? pomóżcie !

2016-09-22 23:04

Karolina jeśli przysługuje Ci prawo do zasiłku dla dla bezrobotnych to myślę że nie odbiorą Ci go gdybyś powiedziala że jesteś w ciąży. Dla urzędu liczy się to czy jesteś gotowa do podjęcia pracy, jeśli nie idziesz na L4 to dla urzędu nie ma to raczej znaczenia

2016-09-22 18:35

Ale te wszystkie wnioski o zasiłki , rodzicielski , rodzinny a także becikowe to składasz gdy urodzisz dziecko . Do wniosków dołączasz dochody za rok 2015 . A i jeszcze jak nie przekroczysz dochodu na jednego członka rodziny 800 zł to możesz jeszcze dostać 500 zł na dziecko. A zasiłek dla bezrobotnych na pewno będziesz brała dopóki nie urodzisz dziecka , a później jak to będzie musisz się dopytać w UP albo w MOPS ie .

2016-09-22 18:05

Moona a co teraz z zasiłkiem dla bezrobotnych ? mówić tam czy nie ?

2016-09-22 17:54

Jak urodzisz dostaniesz świadczenie rodzicielskie 1000 zł na dziecko :) To świadczenie przysługuje na 12 miesięcy od urodzenia dziecka . Wniosek składa się do gminy w ciągu 3 miesięcy od urodzenia dziecka i to gmina wypłaca Ci to świadczenie rodzicielskie . Dostaniesz także jednorazowe becikowe i comiesięczny zasiłek rodzinny .