Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Lady Comp - skuteczna antykoncepcja?

Data utworzenia : 2016-08-02 17:51 | Ostatni komentarz 2017-01-19 10:25

magicznypazur

4891 Odsłony
23 Komentarze

Cześć Mamusie! :) Istnieje ogólny wątek na temat antykoncepcji, ale nie ma w nim nic wspomniane na temat Lady comp, a bardzo mnie to zainteresowało. Ostatnio natknęłam się na reklamę komputerka Lady Comp, który ma służyć, jako antykoncepcja. Komputerek ponoć bezbłędnie uczy się faz cyklu, wskazuje dni płodne, niepłodne oraz owulację. A wskaźnik Pearla tej metody wynosi 0,64. Jestem bardzo ciekawa akurat, czy jak tak skuteczna, jak ją wychwalają. Któraś z Was słyszała o tym? Albo może lepiej... Stosowała któraś z Was ten komputerek? Jeśli tak, to jak z efektami? Podaję jeszcze link do strony Lady comp, jeśli ktoraś z Was chciałaby poczytać http://www.ladycomp.pl/

2016-08-05 09:56

Kasiu dokładnie, nikt nie zagwarantuje nam 100% pewności, ze metoda którą stosujemy uchroni nas przed niechcianą ciążą...

2016-08-04 22:24

Nie znałam tej metody antykoncepcji. Jednak cena samego komputerka jest duża. Ale w rozbiciu na lata to już nie ma tragedii. Jest to metoda kalendarzyka ale łatwiej ja stosować bo my nie musimy nic liczyć, tylko robi to za nas komputerek. A nawiązując do wpisu Pauli to nie ma żadnej 100% metody antykoncepcji. Każda z metod wiąże się z ryzykiem.

2016-08-04 19:02

Każda metoda antykoncepcji wiąże sie z pewnym ryzykiem ale na jakieś musimy się zdecydować czy to prezerwatywa, tabletki, spirala czy właśnie LadyComp ;-)

2016-08-04 16:25

Ja nie korzystałam i nie korzystam z tej metody bo uwazam ja za ryzykowna z tego wzgledu ze moja znajoma miala takie urządzenie a i tak zaszla w ciaze..wiec cos musio pojsc nie tak Wydaje mi sie ze to niezbyt dobra alternatywa dla osob ktore sa pewnie na 100% ze jeszcze nie chca miec dzieci lub nie chca miec ich wiecej.

2016-08-04 14:34

Tak, metoda kalendarzyka jest dosyć powszechna ostatnio wśród moich koleżanek ale one mają po jednym dzieciaczku a ja mam już dwójkę i u nich jeżeli się coś wydarzy to nic strasznego się nie stanie...jednak ja planuję mieć dwójkę dzieci i byłoby nam ciężko może nie finansowo ale mamy na razie za male mieszkanie a domek w trakcie budowy. Urządzenie jest dosyć drogę ale biorąc pod uwagę, ze tabletki musimy kupić co miesiąc w kwocie około 50 zł więc przez rok to też będzie spora kwota a tu płacimy jednorazowo cenę i używamy cały czas.

2016-08-04 14:18

Agata ja przed zajściem w ciąże zastanawiałam się na zakupem tego urządzenia:) Wiem że jest też Lady Comp Baby pomagający zajść w ciąże:) Jest to metoda antykoncepcji na pewno dla systematycznych. Odpada gdy masz pracę zmianową, jesteś chora itp Jest to nic innego jak metoda kalendarzyka tylko analizowana przez komputerek:) Byłam bliska jego zakupy gdyby nie cena... No właśnie najtańszy za 1299zł dla mnie to zbyt wiele...

2016-08-03 12:19

Nie słyszałam o takiej metodzie antykoncepcji ale z tego co czytam jest dosyć dobrym rozwiązaniem...nie stosowałam ale poczytam opinie Pań które stosowały :)