Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

bolące kolana

Data utworzenia : 2016-07-06 08:01 | Ostatni komentarz 2016-12-28 16:08

anjar788

1013 Odsłony
6 Komentarze

witam jestem 3 miesiace po porodzie naturalnym (trwal 21 godz) i strasznie bolą mnie kolana szczegolnie rano jak wstaje jest najgorzej a w ciagu dnia jak siadam i wstaje tez, czytalam na innych forach ze to przez hormon co wytwarza sie przy porodzie ale to trwa jyz 3 mies, czekam na wizyte to ortopedy ( za 3tyg) ale obawiam sie zeby mnie nie wysmial albo jego tekstow "ze tak juz jest" albo "ze tak musi byc" pomóżcie.. miala z was tez taki problem z kolanami?

2016-12-28 16:08

ja tez bym udala sie do lekarza. Przyczyn moze byc wiele. albo obciazone stawy, albo hormony ktore nadal dzialają rozluzniająco na miesnie i stawy. Lekarz powinien pomoc, zrobic przeswietlenie

2016-12-27 22:49

byłam u ortopedy z tym problemem . po badaniu stwierdził że jest wszystko ok.. jako radę otrzymałam wygrzewac kolana i pomogło ;)

2016-07-20 08:36

A ja proponuję, żebyś poszła do fizjoterapeuty. Niestety mam wrażenie, że ortopedzi coraz częściej idą na łatwiznę i zamiast myśleć o rehabilitacji czy innych zabiegach to wypisują recepty na sterydy i po kłopocie. Na pewno nie musi tak być, warto szukać przyczyny i zadbać o własny komfort.

2016-07-09 02:03

Bóle kolana powodują faktycznie niedobory wapnia albo wszystkie kilogramy które nam w ciąży dochodzą. Po urodzeniu dziecka kilogramy nam lecą w dół bo rodzimy dziecko, odchodzą wody płodowe itd jednak dodatkowy balast jeszcze zostaje. Mnie boli jedno kolano i nie mogę siedzieć zbyt długo ze zgiętymi nogami ale teraz zaczęłam suplementację wapnia (muszę na jakiś czas odstawić nabiał z zalecenia położnej bo małemu zaczęła wyskakiwać wysypka i chcemy sprawdzić czy nie ma uczulenia na białko) i zobaczymy czy coś się zmieni. Spróbuj może też suplementację może się coś zmieni.

2016-07-06 14:27

Bóle kolana nie powstają przez poród, tylko przez to, że w ciąży nasz organizm i nasze ciało jest obciążone dodatkowymi kilogramami. Dźwigamy przecież maluszka, łożysko, wody i inne kilogramy, które nam przybywają. Lub też może być tak, jak mówi Agnieszka - niedobór wapnia. Może zakup jakiś tabletki zawierające wapń + jeśli nie masz alergii na białko mleka krowiego, staraj się jeść dużo nabiału

2016-07-06 13:30

Mnie kolana długo bolały, nawet teraz czasami dokuczają, choć od porodu minął rok. Jedną z przyczyn może być niedobór wapnia. Ja staram się jeść dużo nabiału i wtedy jest lepiej. Najgorszy ból odczuwałam kiedy karmiłam piersią i musiałam wykluczyć na pewien czas nabiał z diety, wtedy kolana i biodro strasznie mnie bolały. Spróbuj jeść więcej produktów bogatych w wapń i zobacz czy będzie poprawa.