Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Gdzie zameldować dziecko??

Data utworzenia : 2016-06-22 10:21 | Ostatni komentarz 2016-06-23 23:34

corka_janasa

1192 Odsłony
12 Komentarze

Mam pytanie :) Zameldowani z mężem jesteśmy na Podkarpaciu obecnie mieszkamy w województwie lubuskim. Tu też urodzi się nasze dziecko i chciałabym się dowiedzieć gdzie mam zameldować po urodzeniu swoje dziecko. Może lepiej zameldować się tutaj tymczasowo i gdzie pobierać świadczenia na dziecko??

2016-06-22 21:00

Dokładnie, meldunek dziecka tam gdzie mamy. Zastanówcie się teraz tylko, gdzie będzie Wam łatwiej być zameldowanym jak się urodzi maluszek - tam, gdzie mieszkacie teraz, czy na podkarpaciu... Mnie osobiście nie kalkulowałoby się jeździć taki kawał, aby załatwiać sprawy w urzędach bądź pobierać różne świadczenia :-) Pomyślcie o tym, pozdrawiam!

2016-06-22 14:38

Tak, jak piszą dziewczyny. Dziecko po narodzinach zostaje zameldowane tam, gdzie zameldowana jest matka dziecka. Więc Twoje dziecko również zostanie zameldowane na Podkarpaciu.

2016-06-22 13:13

To prawda, dziecko zawsze meldowane jest przy matce, nie ma znaczenia czy meldunek tymczasowy czy nie.

2016-06-22 11:40

Z tego co mi wiadomo to dziecko zyskuje meldunek taki jaki ma matka z dniem porodu. Ooo a skad dokladniej? Bo ja rowniez z lubuskiego.