Rodzice (620 Wątki)
Szkoda wyrządzona przez dziecko
Data utworzenia : 2016-02-22 21:53 | Ostatni komentarz 2016-02-24 10:29
Drogie mamy, pewnie niektóre z Was wiedzą że mam małego 18 miesięcznego synka ale już zdarzyła nam a raczej mojemu partnerowi nie miła sytuacja - otóż mój synek będąc z tatą na zakupach w osiedlowym sklepiku rozbił skarbonkę leżącą na półce. Oczywiście zdarzają się takie sytuacje i nie byłoby tematu gdyby nie zachowanie obsługi sklepu które skomentowało to zdarzenie dość nie przyjemnie i wezwały kierownika który oczywiście poprosił o uregulowanie należności za skarbonkę ale też oznajmił że sklep nie jest miejscem zabaw dla dzieci - tyle że mój synek siedział w wózku więc nie wiem o jakiej zabawie mówił. Oczywiście za skarbonkę partner zapłacił ale jednocześnie zwrócił uwagę kierownikowi że towar jest tak ułożony że każdy mógłby niechcący go strącić - ale On oznajmił że jak się ma dziecko to trzeba za niego odpowiadać. Oczywiście to jest racja ale po przyjściu do domu mój partner był trochę zdenerwowany tą sytuacją - tym wywodem kierownika o wychowaniu dziecka że zaczął czytać jak to prawnie jest i okazało się że są sklepy które nie karzą płacić za szkodę wyrządzoną - nieumyślnie . Skarbonka nie kosztowała dużo - 22 zł ale moje pytanie brzmi - czy zdarzyło się Wam pokrywać szkody wyrządzone przez dzieci i jeżeli to były większe sumy to czy korzystałyście z OC . Ja ubezpieczając mieszkanie wykupiłam dodatkowo OC które podobno obejmuje szkody wyrządzone przez dzieci , oczywiście nie mam na myśli szkody 20 zł ale gdyby kiedyś za parę lat synek np. wybił piłką okno sąsiadki to jak to jest - czy firmy ubezpieczeniowe bez problemu wypłacają odszkodowanie ?
Sortowanie: