Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

10 sposobów na udane Walentynki

Data utworzenia : 2016-01-28 23:36 | Ostatni komentarz 2017-09-10 10:15

E.Machulak

4345 Odsłony
80 Komentarze

... czy wy też drogie mamy obchodzicie Walentynki ? Co zrobić, jak zaplanować by ten dzień spędzić wyjątkowo z drugą połówką? Dobre kino, spacer , a moźe kolacja ,... Jakieś pomysły?

2016-01-29 20:32

Kiedyś,gdy nie mieliśmy dziecka obchodziliśmy w różny sposób Walentynki. Teraz takie przymusowe świętowanie mnie denerwuje.Przecież nie tylko 14 lutego mamy o sobie pamiętać.

2016-01-29 14:37

My również nie obchodzimy walentynek. Zdecydowanie wolimy celebrować rocznice ślubu. Z resztą nie ma to jak okazywanie sobie miłości oraz czułości przez cały rok, a nie tylko od święta. :) Prezenty dajemy sobie na urodziny, a drobiazgi typu róża, romantyczna kolacja, spontanicznie przytulanie, namiętnie pocałunki czy choćby sms od serca kiedy jesteśmy osobno - dosyć często od tak... bezokazyjnie. :))) To naprawdę świetnie umacnia nasz związek. :)

2016-01-29 11:53

A my z mezem nie obchodzimy walentynek, bardziej swietujemy moje urodziny ktore mam 9 lutego.

2016-01-29 10:30

E. Machulak, mimo, że jestem blisko związana z moją najstarszą córką (17 lat), to ona woli spędzić taki wieczór w gronie rówieśników (planują wyjście do kina i właśnie na pizze) niż rodziców i młodszych sióstr i ja Jej się nie dziwię. Jeżeli chodzi o fajny przepis, to ja zrobię sałatkę: Filet z kurczaka przyprawiamy przyprawą k..r (przyprawa złocista) i smażymy na patelni beztłuszczowej lub niewielkiej ilości oleju, dodajemy mieszankę sałat np. z rukola lub roszponką (kupuję gotowe w biedronce), dodajemy pokrojone na połówki winogrona czerwone i zielone- (wg uznania), trzy - cztery krążki ananasa pokrojonego w kostkę oraz 2 garści orzechów włoskich. Polewamy 3-4 łyżkami sosu do sałatek np. k...r (grecki, włoski lub francuski). Często robię też bez sałat i również dobrze smakuje.

2016-01-29 10:19

Agnieszka jeśli w twoim przypadku nie macie jak spędzić romantycznego wieczoru , osobiście myślę że ten wieczór można też spędzić miło i rodzinnie razem z dziećmi. Ja tak mam od kilku lat ☺ staram się zawsze miło spędzić czas i przygotować coś dobrego dla mnie męża i córeczki teraz nas jest czworo i tez będzie wesoło. W tym roku walentynki wypadają w niedziele wiec wieczorkiem może jakaś pizza domowej roboty może jakieś nowe danie hmmm Adamos nawet jakaś prosta kolacja by trochę porozmawiać i spędzić ze sobą miło czas ☺może jakiś fajny romantyczny film lub komedia to już zależy kto co lubi. Jajeczko mąż co roku daje mi jedna czerwona róże taki symbol chyba miłości hihhi ja zawsze zaplanuj wieczór i jest naprawdę fajnie i milo Znacie jakieś fajne proste i pyszne dania ...

2016-01-29 10:03

Mój mąż twierdzi, że nie uznaje tego święta, ale zawsze w tym dniu ja i córki otrzymujemy od Niego czekoladowe serduszka. W tym roku również nie liczę na nic innego. Romantyczna kolacja odpada- przy trójce dzieci, w tym jednej nastolatce, ciężko zorganizować coś romantycznego. Zrobię coś dobrego do jedzenia, podobnie jak adamos i to musi wystarczyć.

2016-01-29 08:10

Teraz przy dzieciaczkach to pozostaje tylko opcja zostania w domu:)Nie wiem jak mąż będzie pracował w ten dzień, ale pewnie jakąś kolacyjkę fajną zrobię i zjemy coś dobrego.

2016-01-29 07:32

Z mężem nie dajemy sobie prezentów w ten dzień, ale staramy się spędzić miły wieczór. Zazwyczaj samego 14.02 pracowaliśmy, ale w pierwszy wolny wieczór planowaliśmy kolację , potem komedia romatyczna , a następnie nastrojowa muzyka. Może nic specjalnego , ale zawsze coś.