Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Rodzicu! Wypożyczamy sprzęt dla niemowlaka ??

Data utworzenia : 2015-02-24 10:58 | Ostatni komentarz 2016-10-12 21:58

SasiaS

3649 Odsłony
27 Komentarze

Czy to się opłaca? :) Jak wiadomo można wypożyczyć zabawki dla dzieci :) Tutaj świetny wątek o wypożyczaniu zabawek :) ( http://lovi.pl/pl/forum/12/1410/1 ) A co jeśli chodzi o drogi sprzęt? : ) Każdy rodzic zastanawia się, czy aby zakup np: przyczepki rowerowej będzie mu potrzebny? W tej chwili można wypożyczyć taką przyczepkę w kosztach 60 zł od dnia albo w razie większej ilości dni np: 10 dni - stawka jest już naliczana 45 zł co daje nam w sumie 450 zł za przyczepkę rowerową naprawdę dobrej jakości(Koszt takiej przyczepki sięga nawet do 4 tysięcy złotych) Kolejno wypożyczenia łóżeczka turystycznego kosztuje średnio 4zł od dnia. Załóżmy jedziemy do rodziców na 3 dni. Wypożyczenie takiego łóżeczka będzie nas kosztowało 12 zł(W sklepie do 400 zł) . Wydaje mi się że opłaca się wypożyczanie sprzętu dla dziecka jeśli potrzebujemy go dosłownie na parę dni. Można różne sprzęty wypożyczać :) Np: elektroniczną nianię, , monitory oddechu, stroje do chrztu, foteliki samochodowe, nosidełka, krzesełka turystyczne. Co najlepsze, sprzęt ten każdorazowo jest dezynfekowany :) Więc nie ma obaw , o jakiekolwiek zarazki z innych domów. Przed wypożyczeniem takiego sprzętu trzeba go zarezerwować, zazwyczaj wpłaca sie niewielka zaliczkę. Czasem życzą sobie opłacenia kaucji , która zostaje zwrócona jeśli sprzęt odda się w terminie, oraz oczywiście bez żadnych uszkodzeń :) Znajoma wypożyczyła w tamtym roku chustę krzyżową, do noszenia dziecka:) Pojechali na tydzień w góry, płaciła 3 zł od dnia czyli 21 zł , za tydzień, była pewna że dziecka nosić na co dzień nie będzie chciała w chuście. także zamiast kupować chustę za 150 zł(minimalnie, dobra jakościowo, by dziecku nie zaszkodzić) Postanowili taką chustę wypożyczyć:) Myślę, że super skorzystali na tym !! :)) Podaję kilka stron: www.mluchtravel.pl www.czarodziej.eu www.itinere.pl www.planetarodzina.pl www.travelito.pl www.malyguliwer.pl Korzystacie z takiej wypożyczalni?? Uważacie że jest to opłacalne jeśli potrzebujemy sprzęt dosłownie na parę dni?? Ja myślę, że jest to świetną alternatywą by nie kupować drogiego sprzętu jeśli wiemy że przyda nam się dosłownie 2 razy w życiu :) :)

2015-02-24 11:26

wystarczy po prostu tzw pech... Moja znajoma zawsze na wszystko uważa i malo kiedy cos psuje a pożyczyła fotelik od siostry męża ..rower się przewrocił i fotelik szlak trafił ; x Dużo ubranek lepszych sama pożyczyłam i dostałam z plamami i wytartymi kolanami ...pożyczyłam kiedyś MP4 i dostałam z popsutym wejsciem na słuchawki a wiadomo ze nikt specjalnie nie psuje także wystarczy chwila nieuwagi i mamy problem :) Wole po prostu kupic cos swojego a z takich wypożyczalni korzystac w naglych wypadkach :)

2015-02-24 11:12

Z jednej strony niby fajne ale moje zdanie jest takie ze co swoje to swoje... a co jesli zniszczysz ten sprzet przez te 2/3 dni bedziesz placic kwote rynkowa za zniszczenie uzywanej przez niewiadomo ile osob zeczy?...

2015-02-24 11:09

Wszystko zależy od tego na ile potrzebujemy i ile w rzeczywistości wypozyczenie nas wyjdzie .. Jesli chodzi o chustę ..możemy czasami kupic używaną za gorszę ..Wypożyczenie na krótki okres się opłaca ale jeśli chcemy na dłużej to lepiej kupic swoją : ) opcja jako taka fajna ..jesteśmy po potrzasku - jedziemy na weekend do dziadków - cioc czy znajomych pociagiem i nagle pada pytanie czy pojedziemy pozwiedzac ..a fotelik ? aa no nie ma porblemu jest wypożyczalnia tu niedaleko ! ;) tak samo z przyczepka czy krzeselkiem i innymi takimi sprzęcikami //fajne .. W zasadzie pozyczać czegoś od kogoś nie lubie ..boje się ze zniszczę chociaz jak wiadomo o cudze dbamy bardziej :)