Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Kampanie społeczne

Data utworzenia : 2015-01-08 18:34 | Ostatni komentarz 2015-01-10 18:04

annawianna

2726 Odsłony
12 Komentarze

Drogie mamy chciałabym znać Waszą opinię na temat kampanii społecznych które od czasu do czasu są emitowane w telewizji, internecie, pojawiają się na plakatach, bilbordach. Czy Waszym zdaniem takie kampanie są potrzebne, czy któraś szczególnie utkwiła Wam w pamięci i czy mają one wpływ na zauważanie jakiegoś problemu , tematu. A może któraś z nich uświadomiła Wam inny punk widzenia, zmusiła do zastanowienia i rozmowy na jej temat?. Czy warto rozmawiać z dziećmi na temat np. plakatu, bilbordu który przedstawia pobite dziecko? Czy jakaś kampania zwróciła Wam uwagę na jakiś aspekt nad którym wcześniej się nie zastanawiałyście? Czy np kampania _ Zły Dotyk spowodowała że rozmawiacie z dzieckiem na temat ich seksualności i zagrożeń z nią związanych? A może uważacie że takie kampanie są zbędne i nie trafiają do szerokiej grupy osób?

2015-01-10 18:04

Madziu he he ja to nawet odkręcam z butelek ze zsypu, które są w workach segregacyjnych, bo im więcej nakrętek tym Maciuś będzie mial szybciej nowy respirator!

2015-01-10 15:03

Dokładnie Magda, tym bardziej ze nas nic to nie kosztuje, bo i tak byśmy te nakrętki wyrzucali...

2015-01-10 13:41

Kurde, u mnie w domu się bardzo dużo pije!!! oczywiscie nie mówię o alkoholu :P hehehe ale możecie wierzyć,lub nie..ale jak czasem widzę,jak moja mama się zapomni i wyrzuci butelkę z nakrętką,to wyciągam ja ze śmietnika! poważnie!!! po co wyrzucać,jak komuś może dobrze posłużyć??? przecież to nie boli :)

2015-01-09 20:30

Magda mam tak jak Ty:) nakretka żadna się nie zmarnuje u mnie:) znajomy sąsiadki zbiera na wózek inwalidzki dla syna... Wiec dlaczego by nie odłożyć tej nakrętki... U nas w sklepach są nawet takie pojemniki gdzie można nakrętkę wrzucić. A jak nie przekazywaliśmy na ten wózek to oddawalam innej sąsiadce dla jej córki do szkoły... to niby tylko nakretka ale nakrętka do nakrętki i moze wyniknąć z tego coś co komuś baaardzo pomaga...

2015-01-09 20:27

Madziu ja też zbieram gdzie się da, nawet w szpitalu ;p

2015-01-09 20:23

Oj Daria pomaga,pomaga :) ja już od kilku lat po prostu zbieram każdą nakrętkę :) to moze wydać sie komuś śmieszne,ale czasem,jak by mi ktoś sięgnął do kieszeni płaszczyka,to też może znaleźć nakrętkę :) zbieram nawet będąc poza domem :) żadna przy mnie sie nie zmarnuje! i nie zbieram dla znajomych.. oddaję do szkoły,bo tam zbierają! :)

2015-01-09 19:45

Annawianna na temat przemocy ogólem owszem, ale też jak dziecko ma ten odpowiedni wiek. klio69 to prawda. Ja nigdy nie przywiązywałam wagi do plakatów o zbieraniu nakrętek, nie wierzyłam że takie coś może komuś pomóc. Dopiero klapki z ozu mi spadły jak w naszym bliskim otoczeniu znajomy zacząl zbierać w ten sposób fundusze na respirator dla syna.. i w moim przypadku to nie bylo lekceważenie krzywdy czy samych plakatów, ale zwykłe niedouczenie i niewiedza w jaki sposób ta głupia nakrętka ma pomóc i po co komu takie coś..

2015-01-09 15:09

Lilka zgadzam się z Tobą!!1 jest tyle osób,które mogły by pomóc w takich przypadkach!!! i takie osoby często pomagają,ale też nie zawsze! niektórzy to prawdziwi egoiści..