Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Piercing czyli kolczykowanie

Data utworzenia : 2014-08-05 20:00 | Ostatni komentarz 2024-09-03 12:53

E.Nowak

9849 Odsłony
77 Komentarze

Każda z nas ma kolczyki w uszach , niektóre kobiety mają w języku w pępku w nosie w brwiach i wielu innych miejscach . Mam koleżankę która ma kolczyk w pępku w języku i w brwi i jest w ciąży już w 9 miesiącu i nie zdjęła trochę byłam w szoku powiedziała że zakupiła inny kolczyk do pępka i nie będzie przeszkadzał przy porodzie (szczerze nie wiedziałam że tak można myślałam że metal ma szkodliwe właściwości ) . Tak więc szukałam informacji i znalazłam artykuł że nie trzeba zdejmować biżuterii w czasie ciąży i porodu http://www.ciazowy.pl/artykul,kolczyki-w-ciele-a-ciaza-i-porod,2925,1.html Może któraś z was ma kolczyki i zakupiła większą biżuterię do ciała ? Co sądzicie o takiej biżuterii w czasie ciąży ?

2024-09-03 12:53

A to widzisz, szpitale mają swoje procedury . W moim obowiązkowa ankieta przed porodem cc

2024-09-03 12:27

Przy poprzednim porodzie nie dostałam ankiety tylko pytały mnie czy wyjęłam kolczyki i zdjęłam całą biżuterię 

2024-08-30 11:28

Mamina dokładnie. Będziesz z pewnością poproszona o wypełnienie ankiety i tam na pewno pojawi się pytanie o kolczyki. Trzeba zdjąć biżuterię. Mój mąż miał przekłute ucho. Jeszcze parę lat temu nosił tam kolczyk , teraz już zmieniły mu się upodobania ;)

2024-08-30 08:21

Kiedyś miałam w pepku ale wyjęłam. I tak została mi dziura.

Mam tragusa i 3 w uchu. Lubię je ale to tyle. Wyjmuje je do porodu, bo cesarka do operacja.

2024-08-30 08:06

Kurka  sama poczytam o tych  nazwach  ,szaleństwo powiem Wam :) 

A jeszcze ta ilość dziurek w uchu  to ju wgl  ;)

Sama  bym się  nie odważyła:D 

2024-08-29 23:06

Pierwszy raz słyszę tą nazwę, aż musiałam wygooglowac;).. Faktycznie, nie ma śrubki, która uwiera. A jak z dostępnością? Są w Aparcie, Yes lub Kruku? Dawno nie kupowałam biżuterii, a jak już to w tych sklepach, wiec może następnym razem się rozejrzę przy okazji:).

2024-08-29 22:27

Inka polecam labrety. Są ładne a wgl ich nie czuć przy spanku

2024-08-29 15:20

Iwona, 20? O WOW, ja jedno ucho też mam całe i mam tam 10, nie noszę już od lat, ale na szczęście jakoś mocno tego nie widać. Kiedyś bardzo mi się podobał piercing i tatuaże (tatuaży nie mam), ale teraz już mniej. Noszę dwa kolczyki, ewentualnie jeden mały brylancik obok. Pamiętam, że ciężko mi się spało na stronie, która była cała w kolczykach;)..