Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Zagubione dziecko

Data utworzenia : 2014-08-02 18:24 | Ostatni komentarz 2016-08-06 15:56

E.Nowak

7454 Odsłony
82 Komentarze

Dziś nie daleko mojej miejscowości , na terenach działkowych młoda mama wybrała się na spacer do lasu ze swoim 3 letnim synkiem . Zaczęła zbierać jeżyny dla synka niestety mały dość szybko zniknął jej z pola widzenia zaczęła go sama szukać ale niestety nigdzie go nie było ... Nasza policja mieszkańcy zaczęli poszukiwania trwały aż 3 h . Odnaleźli chłopca oddalonego o 3km na szczęście cały i zdrowy nawet nie zdawał sobie sprawy że sam tak szedł. Napisałam to ponieważ jak wiadomo jest to sezon urlopów i pilnujcie swoich pociech wiadomo chwila nie uwagi i może gdzieś się oddalić . Mama tego chłopczyka sama jeszcze nie może dojść do siebie chwila nie uwagi i nie szczęście ... W mojej okolicy to już był 2 przypadek i także z udziałem 3 latka tylko jemu pomógł pies przetrwać noc i go ocalił a odnalazł go leśniczy (może oglądaliście to w tv) Oto link to tej historii http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/35-letniego-dawida-ktory-zaginal-w-lesie-uratowal-jego-piesek-misiek_208843.html

2014-08-02 21:27

Pamiętam tą historie z tym psem, cała Polska tym żyła! Ja to jestem chyba jaka przewrażliwiona, bo nawet na zamkniętym placu zabaw ciągle wzrokiem syna śledze. Dziś nawet jak byliśmy wszyscy, to mąż już mi uwagę zwrócił,że przesadzam bo ja co chwile mówiłam :"gdzie Filip? ". Nawet nie chce sobie myśleć, że miałabym zgubić gdzieś dziecko...umarłabym chyba wtedy.... Mając dzieci trzeba mieć oczy dookoła głowy i mieć podzielną uwagę. Prawda taka, że gdyby matka co jaki czas sprawdzała czy dziecko jest w zasięgu wzroku to by się nie zgubiło. A przypadek, który Judytka opisujesz, to poprostu przemilcze, bo nie mam już słów na takie wyrodne "matki"

2014-08-02 20:45

O Boże... Wspolczuje tej mamie... Swoja droga wczoraj niedaleko mojej miejscowości zostało porzucone 1,5 roczne dziecko przy drodze w wózku... To dopiero tragedia. Nie chce myśleć co by się stało gdyby wypadło z wózka na ulice i co czulo to dzieciątko gdy zostało samo... Pewnie bd mówić o tym w wiadomościach a może nie...