Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Antykoncepcja POMOCY!

Data utworzenia : 2018-06-10 07:08 | Ostatni komentarz 2018-06-29 21:53

K.Filipek

1212 Odsłony
42 Komentarze

Mam problem dziewczęta. Po porodzie (ciężkim) lekarze wprost powiedzieli, że kolejne dziecko nie wchodzi w grę. No chyba że życie dziecka czy moje mnie nie interesuje.... Byłam na kontroli u ginekologa i chciałam tabletki ale okazało się, że nie mogę bo dalej mam nadciśnienie ciążowe (zaraz będzie pół roku) i przyjmuję silne leki. Samych gumek się boję, nie ufam im :) Z tego wszystkiego nawet nie mam ochoty na seks, boję się że zajdę w ciążę a że przyjmuję tak silne leki to zaszkodzę mocno dziecku i dalej wiem co może być to ogarnia mnie przerażenie że mogłabym znowu przez to samo przechodzić tylko gorzej niż przy synku. Polecicie mi coś? Jest jakaś sprawdzona metoda? Cokolwiek?

2018-06-10 10:02

Właśnie nic mi nie poradził. Powiedział tylko że tabletek nie mogę i tyle a mnie trochę to zszokowało bo nastawiłam się na tabletki i nawet nie pomyślałam o innej opcji. Dlatego pytam tutaj jakie wy macie może, co się sprawdza itp. Do swego ginekologa chyba z gotowymi pomysłami muszę iść skoro powiedziałam że chcę antykoncepcję, zaproponowałam jedno a on nic od siebie nie dodał.

2018-06-10 09:48

Myślę, że warto zapytać ginekologa o taką poradę, powinien Ci pomóc w tej sytuacji. Każda kobieta jest inna, przez co nie każdy rodzaj antykoncepcji Jej pasuje.