Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Antykoncepcja POMOCY!

Data utworzenia : 2018-06-10 07:08 | Ostatni komentarz 2018-06-29 21:53

K.Filipek

1211 Odsłony
42 Komentarze

Mam problem dziewczęta. Po porodzie (ciężkim) lekarze wprost powiedzieli, że kolejne dziecko nie wchodzi w grę. No chyba że życie dziecka czy moje mnie nie interesuje.... Byłam na kontroli u ginekologa i chciałam tabletki ale okazało się, że nie mogę bo dalej mam nadciśnienie ciążowe (zaraz będzie pół roku) i przyjmuję silne leki. Samych gumek się boję, nie ufam im :) Z tego wszystkiego nawet nie mam ochoty na seks, boję się że zajdę w ciążę a że przyjmuję tak silne leki to zaszkodzę mocno dziecku i dalej wiem co może być to ogarnia mnie przerażenie że mogłabym znowu przez to samo przechodzić tylko gorzej niż przy synku. Polecicie mi coś? Jest jakaś sprawdzona metoda? Cokolwiek?

2018-06-29 21:53

W naszym kraju sterylizacja kobiet na życzenie jest zabroniona przez prawo. Taki zabieg można wykonać tylko wtedy, gdy istnieją przesłanki, że ciąża może stanowić zagrożone dla zdrowia lub życia kobiety . Także jeśli ma Pani takie wskazania to pewnie należy poprosić ginekologa o to by może taką opnie wyraził na piśmie. Inaczej jest w przypadku mężczyzn. Ten zabieg można wykonać dość szybko (koszt około 2000 zł) i legalnie. Jest to metoda odwracalna dlatego zezwala na nią nasze prawo. Zwykle problem tej metody leży w głowie Panów :)

2018-06-28 16:20

A skąd... na pewno na te skin coś :P

2018-06-28 14:27

K.Filipek, a nie wiesz dokładnie na jaki składnik jesteś uczulona?

2018-06-28 11:02

No zobaczę ale jak mają podobny skład to mnie też uczulą :(

2018-06-28 10:01

Nie pamietam dokładnie, ale Unimil to chyba inna firma niż Durex. Z Durex tez używaliśmy tych cienkich, ale jednak Unimil najlepszy :) Innych marek nie próbowaliśmy.

2018-06-27 20:31

Ale to to chyba to samo co ten Unimil tylko firma inna...

2018-06-27 20:30

Majupko zapisałam :) Jak są cienkie to sprawdzę :) Ja nie lubię i się boję. Z gumkami mam tak jak z plastikiem.... Zero przyjemności, blokuje się i już. Jakoś nie mogę. Raz kupiliśmy te z DUREXa co tam niby jak skóra itp i uczulenia dostałam :D Jeszcze bardziej się zniechęciłam :)

2018-06-26 18:14

K.Filipek, napisałaś, że boisz się gumek, a ja jestem z nich bardzo zadowolona. Przez zdecydowaną większość życia erotycznego używaliśmy Unimil Skyn. Są cienkie i niezawodne. Miałam epizod z tabletkami, ale nie polubiliśmy się i nie chciałam już szukać kolejnych, zwłaszcza, że te prezerwatywy były naprawdę dobre. Wiem, że nie każdy lubi zajmować się takimi rzeczami przed stosunkiem, ale tą markę polecam :)