Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Dodatkowe ubezpieczenie dziecka

Data utworzenia : 2018-05-16 15:47 | Ostatni komentarz 2018-05-28 08:27

Konto usunięte

1117 Odsłony
25 Komentarze

Dziewczyny, Korzystam z dodatkowego ubezpieczenia grupowego w pracy. Zastawiam się nad ubezpieczeniem również dziecka, ale usłyszałam, że mogę ubezpieczyć jedynie pełnoletnie dziecko. Dziwi mnie to, ponieważ wydaje mi się, że kilka lat temu ubezpieczali mnie rodzice. Wiecie coś na ten temat? Ubezpieczacie dziecko?

Konto usunięte

2018-05-28 08:27

Właśnie magros, też jestem ciekawa i czekam na odp Warunki polisy są istotne po to żebyśmy się nie rozczarowały

2018-05-28 07:41

Często jest tak, że u jednego ubezpieczyciela, kilka polis, no to nie wypłacają, ale generalnie przy niemajątkowych no to można mieć tyle ile się chce i powinno się dostać z każdej. Ale najlepiej zawsze dobrze czytać owu. Ale bardziej pytałam, dlaczego 3 tys. za Martę, bo tak napisała, że mąż za nią dostanie, dlatego jestem ciekawa z jakiego tytułu :) Chyba, że chodzi o to, że mają polisy prywatne jakby, i jednocześnie mąż ubezpieczony jest u siebie w pracy w grupowym i również ją ubezpieczył.

Konto usunięte

2018-05-27 12:19

Nie jest to sprawiedliwe, ponieważ jeśli płacę kilka razy to powinnam tez ubezpieczenie dostać kilka razy :)

Konto usunięte

2018-05-27 09:41

Ja też słyszałam, że dana osoba tylko raz może dostać kasę za tą samą rzecz. Ubezpieczyciele podobno się porozumiewają i nie wypłacają kilka razy za to samo. Ma to przeciwdziałać "wyłudzeniom". Tak mi powiedział kiedyś ubezpieczyciel, gdy dom ubezpieczałam.

Konto usunięte

2018-05-26 20:40

Kasia, jesteś pewna? Jest do zaznaczenia opcja czy jest się jeszcze gdzieś ubezpieczonym. I podobno kwota jest wypłacana tylko od jednego ubezpieczyciela

2018-05-25 21:39

można być ubezpieczonym w kilku miejscach i pieniądze za urodzenie dziecka dostaję się wtedy od każdego ubezpieczyciela.

Konto usunięte

2018-05-24 15:42

O to samo chciałam zapytać. Jeśli jesteś ubezpieczona i u siebie i u męża to dostajesz tylko raz wypłatę

2018-05-22 15:49

Martq, w jakim sensie mąż za Ciebie dostanie 3 tys.?