Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

odstawienie tabletek

Data utworzenia : 2018-04-17 12:03 | Ostatni komentarz 2018-04-20 19:43

klaudia1506

875 Odsłony
4 Komentarze

Mam pytanie do mam które podczas karmienia piersią stosowany tabletki antykoncepcyjne Limetic i później je odstawily. Chcemy starać się o drugiego szkraba, odstawilam tabletki i core od piersi też odstawilam. Nie dostałam miesiączki, nie wiem sama czy płodność po odstawieniu tych tabletek wraca od razu. Dajcie znać jakie macie doświadczenia z tymi tabletkami.

2018-04-20 19:43

Klaudia to ze nie wrócił Ci okres nie znaczy ze nie jesteś plodna. To tak samo jak myślenie ze karmiac piersią nie zajdzie się w ciążę bo nie ma okresu. Okresu nie ma ale w środku wszystko działa normalnie więc trzeba uważać. Ja po pierwszej ciąży brałam chyba rok tabletki lub półtora...potem odstawiłam na rok i po roku się staraliśmy o drugie....jednakże miałam inne tabletki niż Ty wiec na pytanie o te konkretnie tabletki Ci nie odpowiem. Niby lekarze mówią że odstawić i działać, że tabletki to nie narkotyki nie trzeba się po nich oczyszczać...Tak mój zawsze gadał. Ale na wizycie pogadaj je swoim ginekologiem jak co.

Konto usunięte

2018-04-17 17:31

Też słyszałam, że wystarczy je odstawić i zacząć się starać. Jednak najbezpieczniej jest skonsultować to ze swoim lekarzem prowadzącym

2018-04-17 16:05

Pcheła tak byłam,przed odstawieniem tabletek i mówił żeby odstawić i zacząc działać,. Mam teraz umówiona wizytę za dwa tygodnie więc napewno coś się dowie, ale też chciałam wiedzieć jak to było u innych dziewczyn

Konto usunięte

2018-04-17 13:22

Klaudia, a byłaś u lekarza? Ja co prawda nie brałam tych tabletek, ale z tego co się orientuję, to warto iść do lekarza: on zleci różne badania i może będzie mógł określić płodność?