Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

maseczki do twarzy

Data utworzenia : 2018-03-09 15:39 | Ostatni komentarz 2020-03-23 22:37

Ewcia88

3178 Odsłony
54 Komentarze

Czy używacie maseczke do twarzy ?? Jak często ? Kupne czy własne ? Ostatnio doszłam do wniosku ze muszę tak zadbać trochę o siebie. Odżywiać swoją skórę . Makijaż tylko na większe wyjście lub imprezę. Tak to tylko maskara i cień by skóra mogła oddychać. Teraz obowiązkowo krem rano i wieczorem i powiem Wam ze już nie mam suchej skóry jak kilka dni temu...no a teraz właśnie myślę by tak jeszcze jakieś domowe spa z dwa razy w tygodniu ;) i właśnie myślałam nad maseczkami...muszę się rozejrzeć .albo zapodajcie coś. Ja mam bardzo sucha skórę wiec odpadają takie silne i wysuszajace

2020-03-23 22:37

Ja używam nieraz kupnych maseczek, ale jak przeszkadzają konkurs, to jest pełno przepisów na domową

2020-03-23 10:18

używam gotowych maseczek raczej, kupowanych w  drogeriach online albo aptekach :) ostatnio moją ulubioną jest: https://www.apo-discounter.pl/dermasel-med-maseczka-hialuronowa-12ml-pzn-06901773

2019-10-02 10:29

Rzadko korzystam z maseczek. Kiedyś na niedoskonałości ale nie pomogły. I od tamtej pory nie używam

2019-10-02 09:28

Ja nigdy nie lubiłam maseczek, miałam wrażenie, że po każdej pojawiają mi się problemy skórne. Jednak kilka miesięcy temu też stwierdziłam, że czas zacząć coś robić z cerą, bo była przesuszona, szara, zmęczona. Wybrałam maseczki z firmy Vianek - są naprawdę świetne. Robię raz w tygodniu i dla siebie wybieram "łagodzącą" i "wzmacniającą", raz na jakiś czas "normalizującą" dla oczyszczenia cery, ale ta troszeczkę wysusza, więc może nie będzie dla Ciebie dobra. Do tego kremy tej marki, czasem jakieś serum - efekty są naprawdę super :)

Choć ostatnio wprowadziłam kosmetyki Iwostin z linii "Hydro Sensitia" i chyba na stałe włączę je do swojej pielęgnacji - piankę do mycia twarzy i krem intensywnie nawilżający. U mnie podziałały super, różnice w wyglądzie cery zauważył nawet Mąż, a to już wyjątkowa sytuacja :)

2019-09-30 10:21

Ja też używam takich gotowych maseczek są jednorazowe w saszetkach i bardzo szybko się je nakłada wiadomo że przygotowanie samemu maseczki dłużej schodzi niż trzymanie jej na twarzy:) 

2019-09-30 09:00

Ja używam gotowych, ostatnio w rossku kupiłam fajną nawilżająco-detoksykującą od Bielendy z serii CBD

2019-09-18 15:01

Ja dziś dziewczyny w gazecie znalazłam trzy fajne maseczki, którymi dziele się z Wami ;)

Korzystacie z jakiś ? Ja staram się raz w tygodniu lub raz na dwa coś sobie zafundowac,  choć mam też gotowa kupna w zanadrzu bo wiadomo że nie zawsze jest czas na domowe

Konto usunięte

2018-11-12 09:10

Maseczki są fajne i na pewno warto jest je stosowac jednak nie ma sie tutaj co nastawiać na to,ze taka maseczka może spowodować zmniejszenie ilosci zmarszczek na twarzy.Takie maseczki nawilzaja odżywiają skórę oraz umożliwiają lepsze wniknięcie preparatów z serum ( piszę tutaj o popularnych ostatnio maseczkach w płachcie) Jednak same w sobie nie zmiejszają zmarszczek! Na tej stronie opisane jest w jaki sposób tworzą się zmarszczki http://i-medycyna.pl/w-jaki-sposob-powstaja-zmarszczki-czy-mozna-sie-ich-pozbyc/ - i w jaki sposob można im zapobiegac.