Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Naturalne zioła.

Data utworzenia : 2017-12-18 17:34 | Ostatni komentarz 2017-12-28 20:21

Judytka.92

716 Odsłony
4 Komentarze

Zastanawia mnie, czy są tu osohy które miały problem z miesiaczkowaniem a dokładniej brakiem okresu, alno z bardzo niereguralnym okresem. Interesuje mnie fakt czy ktoś próbował unormowac i uregulować to naturalnymi środkami np ziołami. Proszę o wypowiedź osoby które miały taki przypadek albo taki znają, bo regułki z google mam już przeczytane wzdłuż i wszerz...

2017-12-28 20:21

Jak byłam jeszcze nastolatką to próbowałam z dziurawcem. Okres przyspieszył mi się raptem dwa dni. A następnym razem, gdy potrzebowałam przyspieszyć lub opóźnić okres to brałam po prostu tabletki antykoncepcyjne. Może jakieś regularne picie faktycznie by coś dało, ale ja nie próbowałam.

2017-12-19 17:45

Judytka ja próbowałam kiedyś. Ale prawda jest taka ze jak okres końcu przychodził to nie wiem czy dzięki ziołom czy ogólnie bo wkońcu musiał przyjść. Regularny na pewno nie byl. Myślę ze zamiast próbować go wyregulować warto znaleźć powód dlaczego ten okres tak wygląda. Ja dopiero po paru latach wkoncu unormowalam sprawę z tarczyca.

2017-12-18 20:43

Judytka ja miałam wtedy kiedy się odchudzałam. Piłam dziurawca, ale to nic nie pomogło .Dopiero ginekolog przepisał mi leki na wywołanie okresu Orgametril. Poskutkowały już po miesiącu stosowania dostałam okres i później już miałam co miesiąc ale nieregularnie . Dużo też zależy jaka jest przyczyna zatrzymania okresu , najgorzej chyba jak stosując antykoncepcje przerwie się ją nagle i wtedy może być problem z okresem.

Konto usunięte

2017-12-18 18:40

Ja przyznam, że raz zastosowałam tę metodę z ziołami aby przyspieszyć miesiączkę. Przed własnym ślubem piłam napary z dziurawca. Trwało to pełny miesiąc, od momentu ostatniej miesiączki. Pomogło. Kolejny okres przyszedł wcześniej i dzięki temu pozbyłam się problemu z jednym z najważniejszych dni w swoim życiu. Nie wiem jednak jak spisałoby się to przy dłuższym użytkowaniu, czy uregulowałoby cykle czy nie. Jedynie takie doświadczenie mam z ziółkami w kwestii miesiączkowania.