Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Kobieta na macierzyńskim.

Data utworzenia : 2017-11-15 13:28 | Ostatni komentarz 2017-12-29 14:16

Amelia88

1121 Odsłony
13 Komentarze

Drogie Panie jak radzicie sobie na macierzyńskim? Macie jakieś pasje, które rozwijacie ? Co i jak często robicie tylko dla siebie ? A może uważacie, że ten czas należy przeznaczyć tylko dla rodziny ?

2017-11-18 15:29

W ciągu dnia, gdy córka nie śpi to spędzam czas z nią, gdy zajmie się sama sobą, to mam chwilę na przygotowanie obiadu, posprzątanie. W czasie gdy śpi, mam czas wyłącznie dla siebie. Czasem zrobię sobie wtedy hybrydę, czasem domowe SPA, nieraz uda mi się obejrzeć coś w TV, lub poczytać książkę. Ostatnio wolny czas poświęcam na bloga.

2017-11-17 22:47

Ja bawię się ze swoim maluchem. Jestem dumna z tego, jak wieu rzeczy go nauczyłąm ;) ponad to szyję ręcznie zaawski sensoryczne, ogarniam mieszkanie, realizuję się w kuchni i przygotowuję się do obrony mgr ;)

2017-11-17 11:28

Ja będąc na macierzyńskim z pierwszą córką poświęcałam jej mega dużo czasu. A gdy miałam chwilę czasu, to zwykle musiałam zadbać o dom,ugotować. Jednak starałam się tak gospodarować czasem, że udawało mi się poczytać książkę lub posłuchać ulubionej muzyki. Teraz moja córka uwielbia muzykę :)

2017-11-17 07:31

Takie przeznaczanie calego czasu tylko dla rodziny zawiewa mi typowa Matka Polka. Moj zajmuje sie mala np. Przez cala sobote jak wpada jego siostra, a ja tymczasem mam wychodne. Lubie wtedy pojsc zobaczyc co ciekawego na szmatach jest, albo w pokoju obok odespac noce xd. Ja kocham gotowac takze w taki dzien zawsze zrobie posilek, ktorego przygotowanie zajmuje nieco wiecej czasu jak 20 min. ;p poza tym kocham tez czytac i ogladac seriale i filmy.

2017-11-15 13:56

jakiś czas temu powstał podobny wątek https://lovi.pl/pl/forum/15/8117