Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

mała aktywność dzieciątka 32 tydz ciąży

Data utworzenia : 2016-11-14 16:55 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:05

Rysia1

8011 Odsłony
34 Komentarze

hej dziewczyny nie wiem co o tym myśleć :( od 30 tyg ciąży mam zalecone liczenie ruchów godzinę po jedzeniu przez pierwsze dwa tygodnie wszystko przebiegało ok no może po śniadaniu mały był najmniej aktywny ale "mieścił" się w zalecanych widełkach tj pow 10 ruchów dzisiaj cały dzień jest wyjątkowo spokojny :/ , czuje sporadyczne i bardzo delikatne ruchy i zaczynam się martwić, wiem że ma już dosyć ciasno ale naczytałam się przeróżnych informacji, że włosy się jeżą. Czy któraś z was miała podobne spostrzeżenia? wizytę mam dopiero w przyszły poniedziałek :(

2016-11-14 20:12

Ważny jest każdy nawet najmniejszy ruch, nie wiem czy czytałaś, co przeżywałam dziś w nocy. Nie czytaj netu . Teraz dziecko ma coraz mniej miejsca to i ruchy są delikatniejsze plynniejsze. "Wsłuchuj" się w siebie, w dziecko, będzie dobrze.

2016-11-14 20:02

Kontroluj ruchy i licz je. Dla uspokojenia powiem ze u mnie pod koniec ciazy ruchy były dużo delikatniejsze i rzadsze niz kilka tygodni wcześniej u z dzieckiem było wszytsko w porządku. Mój lekarz mówił ze musi byc w ciazy doby minimum 10 ruchów, jeżeli czuje ze jest cos nie tak kazał leżeć na lewym boku i liczyć , jeżeli byłoby ich mniej jechać na IP