Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Choroba 35/36tc

Data utworzenia : 2016-09-16 11:16 | Ostatni komentarz 2016-09-16 16:01

Monika.P

2200 Odsłony
10 Komentarze

Nie wiem czy jest taki wątek, jeśli tak to proszę o przekierowanie. Jutro będę mieć 36tc. Obudziłam się dziś z bólem gardla tak że jest mi niedobrze z tego powodu i bardzo zatkanym nosem. Wogole nie myślę. Jestem strasznie osłabiona. Już wczoraj się słabo czułam i ciężko było mi wstać a przespalam 12godizn i dzisiaj to samo.tzn przespalam cała noc i dłużej. A normalnie spałam po 3-4godziny. Nie wiem jakie tabletki mogę zażyć już w tym tygodniu ciąży. Spanikowana jestem i bardzo się boję. Niestety sama jestem i narazie nie mam jak jechać do lekarza. Dwa dni temu miałam niestety kontakt z osobą która była chora (ponoć przeziebiona, ale nie wiadomo czy to przeziebienie czy jakaś choroba) i podejrzewam że przeszło to na mnie. Nie wiem czym mogę sobie pomóc. Pomóżcie

2016-09-16 11:50

Moniko kup sobie herbate z lipy dodaj miod i cytryne. Rozgrzewa bardzo dobrze i mozna ja pic w ciazy nawet do 4 razy dziennie. Ja ja pilam przy wezlach chlonnych dwa dni i przeszlo wszystko...:) mi lekarka polecila ta herbate.

2016-09-16 11:44

niestety taka pogoda i wiele osób jest chorych, my też obydwoje przeziębieni, najpierw synuś teraz ja:( a u lekarza kolejki masakryczne. Spróbuj domowych sposobów, mleko z masłem i czosnkime, herbatka z cytryną i miodem,sok z malin- ja tak robiłam jak byłam w ciąży, bo nie chciałam brać leków. Na bolące gardlo robiłam płukankę z soli. Jeżli Ci nie przejdzie to skonsultuj się z lekarzem.