Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Choroba 35/36tc

Data utworzenia : 2016-09-16 11:16 | Ostatni komentarz 2016-09-16 16:01

Monika.P

2201 Odsłony
10 Komentarze

Nie wiem czy jest taki wątek, jeśli tak to proszę o przekierowanie. Jutro będę mieć 36tc. Obudziłam się dziś z bólem gardla tak że jest mi niedobrze z tego powodu i bardzo zatkanym nosem. Wogole nie myślę. Jestem strasznie osłabiona. Już wczoraj się słabo czułam i ciężko było mi wstać a przespalam 12godizn i dzisiaj to samo.tzn przespalam cała noc i dłużej. A normalnie spałam po 3-4godziny. Nie wiem jakie tabletki mogę zażyć już w tym tygodniu ciąży. Spanikowana jestem i bardzo się boję. Niestety sama jestem i narazie nie mam jak jechać do lekarza. Dwa dni temu miałam niestety kontakt z osobą która była chora (ponoć przeziebiona, ale nie wiadomo czy to przeziebienie czy jakaś choroba) i podejrzewam że przeszło to na mnie. Nie wiem czym mogę sobie pomóc. Pomóżcie

2016-09-16 16:01

Na ból gardła lekarz pierwszego kontaktu polecił mi płyn do płukania gardła-Glimbax .Do tego jeszcze granulki Oscillococcinum. Na mnie domowe sposoby nie podziałały.A w pierwszej ciąży byłam tak chora,że musiałam brać antybiotyk-Duomox.Wtedy lekarz powiedział m,że bardziej szkodliwa dla dziecka jest niewyleczona infekcja niż branie bezpiecznego antybiotyku. Moja rada jest taka,abyś nie eksperymentowała i poszła do lekarza. Liczy się zdrowie Twoje i dziecka.

2016-09-16 15:49

Monika.P, zachęcamy do zapoznania się z wątkami podanymi przez dziewczyny :) I życzymy dużo zdrówka <3

2016-09-16 13:53

Polecam Ci to co polecają moje poprzedniczki czyli domowe sposoby. Sok z lipy, sok z cebuli i czosnku, mleko z miodem i czosnkiem są dobrymi sprzymierzeńcami w walce z przeziębieniem. Dużo wypoczywaj, dobrze że dużo spisz to regeneruje organizm. Jeśli natomiast bardzo się źle czujesz, masz kłopoty z oddychaniem, bóle kostno - mięśniowe, wysoką gorączkę to zadzwoń do przychodni i zamów wizytę domową. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-)

2016-09-16 13:43

http://lovi.pl/pl/ciaza-i-porod/338/1 http://lovi.pl/pl/forum/1/1956 http://lovi.pl/pl/karmienie-piersia/64/1 polecam podane wątki - znajdziesz w nich wiele porad i opinie innych mam które podobnie jak Ty zmagały się z przeziębieniem podczas ciąży. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)

2016-09-16 13:23

Moniko Ciebie widze infekcje często sie lapia... Lepiej wylez tezraz to przeziebienie bo jednak do porodu juz niewiele zostało.

2016-09-16 13:07

Mogę polecić to samo co dziewczyny. Mleko z miodem, herbatę z sokiem z malin albo z cytryną. Możesz też sam czosnek np na kanapkę z masłem dać i zjeść. syrop prenalen rewelacja! W pierwszej ciąży zastanawiałam się czy nie kupić go ogólnie przy przeziębieniach. Bardzo dobrze sobie radził jak wtedy chorowalam. Tabletek na gardło też nie miałam ale kuzynka miała i chyba działały.

2016-09-16 12:54

Monika spokojnie zdarza się. Próboj się leczyć domowymi sposobami jak radzą dziewczyny lub z apteki syrop prenalen właśnie na przeziębienie bardzo skuteczny mi pomógł. Jest to bezpieczny syrop specjalnie dla kobiet w ciąży i mam karmiących. Z tego co wiem są też z tej serii tabletki na gardło ale sama nie próbowałam. Zdrówka życzę:-)

2016-09-16 12:07

Jestem strasznie osłabiona że nie mam siły wstac nawet z łóżka. Łzy mi leca cały czas. Jestem taka zła że na sam koniec ciazy znowu przyplatała sie do mnie choroba...