Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Żylaki w ciazy.

Data utworzenia : 2016-09-13 13:32 | Ostatni komentarz 2016-09-30 08:02

Joanna.Prahl

2977 Odsłony
22 Komentarze

Witam. 20tydz ciazy na nogach zaczynaja wychodzic żylaki jak sie ich pozbyc lub zapobiec?

2016-09-14 16:00

Skonsultuj się z twoim lekarzem prowadzącym ciążę, ja też mam z tym problem i moja ginekolog poleciła mi brać witaminę C, bo na tą chwilę i tak w ciąży więcej nie zrobimy. Możemy jedynie więcej odpoczywać w pozycji leżącej z uniesionymi nogami np na poduszkach, można również zainwestować w specjalne rajstopy dla kobiet w ciąży. Po porodzie nie zwlekaj tylko zapisz się do chirurga naczyniowego, on oceni najlepiej stan twoich nóg. Pozdrawiam

2016-09-14 15:52

WITAM! Musisz koniecznie skonsultować to ze swoim lekarzem prowadzącym. On zdecyduje, czy musisz robić coś w tym kierunku. Skieruje Ciebie na konsultacje do chirurga, który pomoże Tobie przejść ciąże bez żadnego zagrożenia dla Was.

2016-09-13 20:54

Zdecydowanie trzeba skontaktować się z chirurgiem naczyniowcem i wykonać badanie usg naczyń krwionośnych Doppler. Profilaktyka p/zakrzepowa to podstawa by ciąża przebiegała prawidłowo i bezpiecznie. Są leki bezpieczne dla mamy i dziecka. Zapytaj swojego lekarza prowadzącego lub położną - na pewno trzeba zapobiegać zakrzepowej chorobie żył. Pozdrawiam

2016-09-13 17:38

Unikać długiego stania i siedzenia . Odpoczywać z nogami w górze . Możesz sobie kupić rajstopy przeciwżylakowe . Powiedz o tych żylakach swojemu lekarzowi on na pewno ci coś poradzi , przepisze na te żylaki :)

2016-09-13 14:52

Na pewno powiedz o tym swojemu lekarzowi ginekologowi. Jeżeli są dosyć duże, warto skontaktować się z chirurgiem, ponieważ zdecyduje on, czy konieczne jest jakiekolwiek leczenie. Możesz również zastosować pończochy przeciwżylakowe o najsłabszym ucisku. Najważniejszy jest jednak ruch. Pamiętaj, żeby zapobiegać zastojom krwi, czyli nie siadaj z założoną nogą na nogę, często zmieniaj pozycję nóg.

2016-09-13 14:50

Wiem ze sa jakies rajstopy uciskowe na zylaki... Moze wiecej odpoczywaj w pozycji lezacej i z nogami w gorze.