Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

jak spać w ciąży

Data utworzenia : 2016-08-27 12:40 | Ostatni komentarz 2016-10-05 00:44

Marlinka-1986

2205 Odsłony
12 Komentarze

Hej, jestem na początku piątego miesiąca i przespanie całej nocy graniczy u mnie z cudem... wiem, że powinno się spać na lewym boku( co zawsze lubiłam) ale nie jestem w stanie na tym boku przespać całej nocy. Mam specjalną poduszkę, ale ona jedynie mi pomaga wygodnie leżeć na boku. Co chwilę się budzę, bo boli mnie prawy bok. Jak się obrócę nawet na chwilę na prawą stronę, to jest jeszcze gorzej, bo po chwili boli mnie brzuch. Na wznak jestem zbyt naprężona i to daje mi też dyskomfort. No i muszę znowu się przekręcać na obolały lewy bok. Co robić???

2016-08-28 08:50

Ja też spie tak jak sie uloze choc czasami nie moge znalezc sobie wygodnej pozycji i tez wredy moja noc jest koszmarem bo przekrecam sie z boku na bok.....

2016-08-27 21:32

Ja jestem w 8miesiacu ciąży i w sumie nie zastanawiałam się jak spać. I śpię tak jak się ulozę, sto razy zmieniam pozycję spania, raz na prawym raz na lewym boku a raz na placach... W sumie tej ciąży nie mam problemu z drętwieniem rąk, tzn czasem bywa że zdretwieje ale rzadko, przy pierwszej ciąży to w nocy się budzilam bo mi ręce dretwialy...

2016-08-27 17:49

iwona886 dziękuję :) moja ciąża nie jest zagrożona... no to będę się hartować a po urodzeniu Malucha będę bez problemu wstawać w nocy :)

2016-08-27 15:44

Marlinka-1986 przetrwać bo niestety każda z nas to przechodziła i nie da się nic z tym zrobić...takie bóle i drętwienia powoduje powiększający się brzuszek i macica. Jeżeli masz nie zagrożoną ciążę to na przemian możesz spać raz na lewym raz na prawym boku i nic się nie stanie. Jednak zasięgnij porady swojego lekarza prowadzącego ciążę aby mieć pewność, ze wszystko jest dobrze. Pozdrawiam