Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

jak spać w ciąży

Data utworzenia : 2016-08-27 12:40 | Ostatni komentarz 2016-10-05 00:44

Marlinka-1986

2204 Odsłony
12 Komentarze

Hej, jestem na początku piątego miesiąca i przespanie całej nocy graniczy u mnie z cudem... wiem, że powinno się spać na lewym boku( co zawsze lubiłam) ale nie jestem w stanie na tym boku przespać całej nocy. Mam specjalną poduszkę, ale ona jedynie mi pomaga wygodnie leżeć na boku. Co chwilę się budzę, bo boli mnie prawy bok. Jak się obrócę nawet na chwilę na prawą stronę, to jest jeszcze gorzej, bo po chwili boli mnie brzuch. Na wznak jestem zbyt naprężona i to daje mi też dyskomfort. No i muszę znowu się przekręcać na obolały lewy bok. Co robić???

2016-10-05 00:44

Weronika w ciąży powinnaś spać na lewym boku z kilku powodów: Lepiej dotlenia się dziecko, Jest lepszy dopływ krwi do łożyska, Zapobiega powstaniu obrzęków, zaworów, zakrętów. Także jeśli masz możliwość układają się do śnu i śpij na lewym boku.

2016-10-04 08:53

Nie można spać na plecach w czasie ciąży.

2016-10-04 08:24

Jak spać? Intensywnie i na zapas! A tak na poważnie to mnie najlepiej zasypia się na lewym boku ale w nocy przekręcam się na plecy. Mam podłożony poskładany koc pod nogi. Dzięki temu nogi mam wyżej, odpływa krew i nie mam obrzęków no i jestem nieco zgięta. Polecam spróbować.

2016-08-30 02:13

W ciąży najczęściej spałam na lewym boku ze zgiętą w kolanie prawą nogą, a pod nią podkładałam małą poduszeczkę. Obecnie też tak lubię spać. Najważniejsze jednak, aby spać wygodnie i na dobrym łóżku. Nie zalecam spać na brzuchu.

2016-08-30 00:35

Miałam poduchę i bardzo fajnie się z nią śpi. :) W ciąży spałam na lewym boku tzn starałam się spać na lewym boku i zdażyło się spać różnie raz na lewym raz prawym a raz na plecach. Tutaj polecam wątki ten o spaniu na lewym boku http://lovi.pl/pl/forum/1/1992/1 i drugi sen i nasze pozycje we śnie http://lovi.pl/pl/forum/1/124/1 Na pewno znajdziesz tu wiele cennych informacji.

2016-08-29 21:32

U mnie sprawdziły się dwa jaśki nie kupiłam sobie tej specjalne poduchy bo wystarczyły mi właśnie te poduszeczki...pewnie gdyby było mi nadal strasznie nie wygodnie to taki zakup byłby konieczny.

2016-08-29 13:18

W zasadzie każdej mojej pacjentce w ciąży pomaga poducha w kształcie dużego rogala. Szczerze polecam jej zakup po 30 tyg ciąży. Pamiętajcie jednak kobietki że poduchy trzeba pilnować bo jeśli Wasz facet raz ją przygarnie nie będzie chciał oddać :D Śpi się na niej fantastycznie.

2016-08-28 12:15

Raz prawy a raz lewy. Chodz przed ciaza uwielbialam spac na brzuchu. Teraz już nie wygodnie