Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Termin na 10.10 a już przeżywam

Data utworzenia : 2016-08-26 23:06 | Ostatni komentarz 2016-08-28 21:34

karolina.mucha

1130 Odsłony
6 Komentarze

Witam czy ktoś ma taki sam termin lub podobny ? Mojemu synkowi się spieszy na świat lezlam w szpitalu. Dostał zastrzyki na plucka. Jest główką do dołu. Mam nadzieję ze nie będzie wczesniakiem. Aktualnie 33 tydz :). Dziś jest strasznie ruchliwy jak nigdy. jak przygotowania ? Ile wasze pociechy w tym tym ważą itp?

2016-08-28 21:34

Karolina ja jestem na przelomie 31/32 tydz i moja nala od 19 tyg jest strasznie ruchliwa. Tez mam ciaze zagrozona przedwczesnym porodem i mam zalozony pessar i mala juz napiera glowka ale mam nadzieje ze dotrwam chociaz do 36 tyg.

2016-08-28 12:02

karolina.mucha głowa do góry! Wszystko będzie dobrze. Moja córeczka też była bardzo ruchliwa i w 7.miesiącu ciąży myślałam, że urodzę, ale wszystko jakoś się ułożyło dzięki temu, że opanowałam emocje, stałam się spokojniejsza, choć kosztowało mnie to dużo wysiłku psychicznego. Tutaj najważniejszy jest spokój i opanowanie. Wiem, że w takiej sytuacji przez głowę przebiegają różne myśli, ale tylko spokój pozwoli Tobie przejść przez to wszystko, a i maleństwu również udzieli się Twój nastrój wyciszenia. Moja córeczka w 34 tyg. ważyła niewiele ponad 2 kg, kiedy się urodziła waga wynosiła 3450.

2016-08-27 12:58

Karolina nie stresuje się bo to gorzej wpływa na dzieciątko i przez to może być bardziej ruchliwy...wyczuwa Twoje emocje , niepokój i strach wiem, ze jest to ciężkie do opanowania ale musisz sie postarać opanować emocje bo to na pewno lepiej wpłynie na maluszka i pomoże mu jeszcze posiedzieć w brzuszku. Życzę Ci powodzenia i wierzę, ze uda się przetrzymać maluszka jeszcze troszkę aby urodził się o czasie.

2016-08-27 11:33

Witam ! Mój dzidziuś byl ułożony do porodu już w 31 t.c ( waga ok. 2kg), Na kolejnej wizycie ginekologicznej, dzidziuś już bardzo napierał główką, ale szyjka była jeszcze zamknięta ( waga ok.3kg). Aktualnie jestem w 36 t.c i już ie możemy się z mężem doczekać, przyjścia na świat naszego maleństwa, ale jeszcze nic nie nie dzieje. Jeżeli chodzi o przygotowanie, to wszystko czeka na Naszego małego Antosia, torba do szpitala spakowana, czekamy tylko na Szczęśliwe Rozwiązanie :) POZDRAWIAM

2016-08-27 07:41

I tutaj http://lovi.pl/pl/forum/1/1665

2016-08-26 23:20

Zajrzyj do wątku gdzie wypowiadają się październikowe mamy. http://lovi.pl/pl/forum/15/6624