Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Świąd skory

Data utworzenia : 2016-08-14 21:53 | Ostatni komentarz 2016-08-17 15:25

Konto usunięte

1932 Odsłony
12 Komentarze

Witam Drogie Panie! Jestem w 34 t.c i od około tygodnia towarzyszy mi okropny swiat skory, ( dotyczy to palców u stop). Świąd nasila sie wieczorem, tuż przed snem. Czy któraś z Pan miała podobna dolegliwość, czy to normalny objaw ciazy ?

2016-08-17 15:25

Swietnie ze jest ok

2016-08-17 15:08

Kasiu bardzo się cieszę że to nic groźnego. Najważniejsze że skonsultowalas to z lekarzem i on wykluczył wszelkie niebezpieczeństwo dla ciebie i maluszka;-) teraz tylko nawilzaj skórę aby sobie ulżyć. Jeśli mogę Ci polecić to wybieraj kremy z dużą ilością mocznika, działa on właśnie nawilżająco. Super też jest maść cholesterolowa, ale jest dostępna na receptę, robiona w aptece, pomaga przy różnego rodzaju wysypkach czy świądzie.

2016-08-17 14:15

Katarzyna to super ze wszystko ok:)

2016-08-17 14:09

Drogie Panie! Wczoraj miałam wizytę. Lekarz prowadzący zapewnił, że to nic groźnego. Świąd był spowodowany bardzo wysuszoną skórą. Zalecił mi stosowanie kremami przeznaczonymi do pielęgnacji stóp. Wszystko skończyło się dobrze. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi ! POZDRAWIAM !

2016-08-16 21:57

Ja również poleciłabym zaradzić się lekarza. Może najpierw zadzwoń do swojego lekarza? Ten najlepiej będzie wiedzial, czy to reakcja alergiczna np np. proszek, krem, chlor na basenie itp, infekcja grzybicza?

2016-08-15 22:33

Ja również na twoim miejscu Kasiu skonsultowałabym ten świąd z lekarzem prowadzącym ciążę. Objawy które opisujesz mogą (choć nie muszą) powodować cholestaze. Choroba ta jest niebezpieczna dla twojego dziecka. Zastanów się też czy ostatnio nie uzywalas kremu do stop, czy tez byłaś na basenie. Czasem tak banalne rzeczy przypominają nam objawy choroby.

2016-08-15 21:51

Wydaje mi się, że powinnaś skonsultować dolegliwości ze swoim lekarzem prowadzącym. I zrobiłabym to ja najszybciej ze względu na bezpieczeństwo swoje i dziecka. Cholestaza w ciąży jest bardzo niebezpieczna. Tutaj zapraszam do wątku poświęconego właśnie cholestazie, tam znajdziesz więcej informacji http://lovi.pl/pl/forum/1/526/1

2016-08-15 20:59

Proszę to skonsultować z Pani lekarzem, gdyż to może być cholestaza w ciąży. Jest to dość częsta przypadłość zdarzająca się w tym okresie ciążowym i lekarz musi mieć Panią pod kontrolą oraz podjąć odpowiednie środki