Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Siara od 6miesiąca ciąży

Data utworzenia : 2016-07-26 12:10 | Ostatni komentarz 2016-08-10 22:35

Monika.P

2642 Odsłony
24 Komentarze

Dziewczyny jestem już w 7 miesiącu. W tamtym miesiącu zauważyłam że od czasu do czasu miałam biustonosz zaplamiony na jednej miseczce. Ale dziś się już przestraszyłam bo prześcieradło takie mam całe zaplamione od siary. Czy to normalne że już mi leci? Śpię zazwyczaj na lewym boku i to dzieje się z mojej lewej piersi. Mam też ta poduszkę do spania dla ciężarnych i tak samo jest zalana. Piżamy muszę codziennie prawie zmieniać bo po każdej nocy coś na nich zostaje.czy też tak macie? Dodam źe w ciągu dnia teraz raczej mam sucho ale po nocy trzeba wszystko zmieniać.

2016-07-26 14:56

Bardzo często tak się dzieje,co jest spowodowane działaniem hormonów.Twój organizm przygotowuje się do porodu i do karmienia. Ty teraz masz już mleko a inne kobiety dopiero po porodzie mają.Ja jednak nie doświadczyłam tego.Pokarm miałam po urodzeniu małej. Nie stresuj się tym,to normalne.

2016-07-26 14:50

Wątki na temat siary w ciąży już istnieją, polecam zaznajomić się z nimi http://lovi.pl/pl/forum/2/4953/1 http://lovi.pl/pl/forum/1/4577/1 http://lovi.pl/pl/forum/1/3086/1

2016-07-26 14:39

Aleks przez co miałas kryzys laktacyjny? Juz później nie udało się wrócić do karmienia piersią?

2016-07-26 14:29

Hej ;) Ja miałam podobne przygody około 6 miesiaca, ale potem 'problem' sam zniknął . Aktualnie jestem w 8 miesiącu i nie mam już plam na biustonoszu, ani pościeli ;) Na początku troche się przestraszyłam, że może być coś nie tak z moją laktacją jednak lekarz mnie uspokoił, że tak sie zdarza i to zupełnie normalne. Często takie wycieki zdarzają się przez ucisk, napisałaś, że śpisz na lewym boku więc pewnie naciskasz na lewą pierś i dlatego siara wycieka , a biustonosz pewnie masz usztywniany i też w trakcie dnia pobudzasz brodawki przez ruch ;)

2016-07-26 14:03

Hej ja też tak miałam koszule czasem miałam całe mokre, a szczególnie z jednej piersi mi tak leciało. Lekarz powiedział, że to normalne, więc nie martw się. Miałam tak do porodu i potem od razu prystawiłam synka i fajnie jadł. Niestety potem miałam kryzys laktacyjny mały spróbowaał butlę i nie chciał więcej mojego mleczka:(

2016-07-26 13:29

Hej, siara w ciąży jest zupełnie normalna, organizm się przygotowuje na przyjście na świat młodego ssaka :) Mi również w ciąży leciała już od 6 miesiąca (a przy zeszłorocznych upałach to nieraz ciekła), używałam wkładek laktacyjnych aż do porodu. Właściwie pokarm miałam, synek ssał chętnie, tylko niestety musiał zostać w szpitalu więc nie karmiłam go przez 10 dni, tylko odciągałam pokarm. Jak wrócił do domu to dopiero mogliśmy na spokojnie się karmić. Nie masz powodów do obaw :) pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę! :)

2016-07-26 13:20

no obym nie miała problemów z karmieniem. Tak myślałam o wkładkach ale niewygodnie śpi mi się z biustonoszem. Zresztą nie jest to każdej nocy, akurat tak trafiło że dziś było dość sporo. Zobaczę jak będzie tej nocy i oczywiście u ginekologa powiem ale nie wiem czy to nie za wcześnie że już mi tak leci.

2016-07-26 12:31

Ja w pierwszej ciąży nie miałam problemów z siarą pokarm pojawił się dopiero po porodzie ale słyszałam że siara może już pojawić się w ciąży, jak spisz na lewym boczku to uciskasz pierś i leci Ci pokarm, może pomyśl już o wkładkach dla mam karmiących, powinien pomóc wchłonąć pokarm ale pozytywna rzecz to nie będziesz miał problemów z karmieniem niemowlaczka :)