Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2327 Wątki)

Długie lub pomalowane paznokcie do porodu

Data utworzenia : 2016-07-14 22:57 | Ostatni komentarz 2016-07-21 21:37

paskuda-mala

2462 Odsłony
8 Komentarze

Czesc dziewczyny. Moje pytanie brzmi nastepujaco.. Jak wyglada sprawa dluzszych paznokci jak sie idzie do porodu takich za opuszek badz do opuszka oraz paznokcie pomalowane (hybrydy) czy trzeba poobcinac paznokcie na krociotko i calkiem zmyc paznokcie czy tez mozna miec zrobionego przezroczystego frencha?? nie moglam znalesc podobnego watku dlatego jezeli ktos ma link do jakiegos to poprosze :)

2016-07-21 21:37

Kaśka właśnie widzę :/ tylko Redakcja nie jest w stanie wszystkiego dopilnować, jak tak mnóstwo wątków się ostatnio powiela... A widać, że dużo nowych mam czyta tylko temat i odpowiada, zamiast przeczytać komentarze...

2016-07-21 14:19

Magiczny jak widać dopóki redakcja nie zamknie wątku nic się nie zmieni.

2016-07-19 21:27

Jeśli chodzi o poród przez cesarskie cięcie nie należy mieć pomalowanych paznokci tak jak przed każdym innym zabiegiem. Natomiast jeśli chodzi o poród naturalny to według upodobań. Oczywiście lepiej mieć krótkie paznokcie łatwiej pielęgnować maluszka

2016-07-19 21:20

Kasiu, widać, że powielasz dyskusję pod istniejącymi wątkami, mimo że Angel podała wątki. Drogie Mamy, czytajcie nie tylko tematy wątków, ale również, to co jest napisane pod nim, bo później okazuje się, że powielamy wątek, który istnieje, albo przeczytamy tylko temat i wypowiadamy się na zupełnie inny !

2016-07-19 16:42

Witaj! Paznokcie to Twoja sprawa . Jeżeli się nie obawiasz mieć długich paznokci to jak najbardziej możesz je mieć, ale będziesz musiała uważać, aby nie podrapać maluszka. Skóra noworodka jest bardzo delikatna. Jeżeli chodzi o pomalowane paznokcie hybrydą, to również możesz mieć. Myślę, ze dbające o siebie mamy to nie powód do zmartwień, a dumy . POWODZENIA

2016-07-14 23:10

dzieki za link angel8130, zaraz sobie poczytam. No tez wlasnie slyszalam rozne opinie na ten temat i wolalam tutaj sie poradzic bo nie wiem co robic :)

2016-07-14 23:07

Podobny wątek już istnieje: -http://lovi.pl/pl/forum/1/6308/1 -http://lovi.pl/pl/forum/1/5341/1

2016-07-14 23:04

Ja żele przed porodem ściągałam bo mi położna powiedziałą, że lepiej nie mieć. Miałam króciutko obcięte paznokcie-żeby nie zrobić maluszkowi krzywdy. U stóp miałam zrobione przezroczystym żelem. Ale na oddziale już po porodzie widziałam, że dziewczyny miały zrobione żele, czy też pomalowane paznokcie. Najlepiej się dowiedzieć od położnej w szpitalu, w którym będziesz rodzić. Przy cesarce nie wolno, więc jeśli masz planowaną to lepiej mieć swoje, niepomalowane, obcięte. Żele zrobiłam sobie po 3 tygodniach od porodu bo moje paznokcie strasznie mi się łamały, jak dotąd nie zadrapałam maluszka, nie zrobiłam żadnej krzywdy-jedynie ciężko zapinać małe guziczki:)